Banes Motor České Budějovice
19.08.2014, Jakub Musil

JUN: CEB–ZLN 2:3p – Motor nevyhrál ani druhý zápas. Rozhodla sporná branka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Na českobudějovické juniorce bylo od začátku zápasu znát, že chce odčinit včerejší utkání s Olomoucí a do zápasu vstoupila velice aktivně. Ještě v polovině třetí třetiny byla ve vedení, ale zlínští hráči dokázali dotáhnout duel do prodloužení a v něm šťastným gólem rozhodli.

Českobudějovičtí junioři chtěli na včerejší první zápas nové sezony, který od roku 2006 nedokázali vyhrát, rychle zapomenout a na jejich stylu hry to bylo od prvních okamžiků vidět. Na soupeře, který včerejší zápas v Jihlavě vyhrál až na samostatné nájezdy, vlétli hned od první minuty a úvodní třetinu si vytvořili daleko více šancí. Do největších se dostali hráči, kteří už sbírají zkušenosti i v seniorském hokeji. Prokeš, Marek a Rob totiž s A týmem do Třebíče dnes neodjeli a jejich přítomnost na ledě byla znát. Slibné šance však v první dvacetiminutovce využít nedokázali a v jejím závěru naopak museli věřit Petru Kváčovi v brance, který likvidoval slibné šance hostů.

Druhou třetinu začali domácí ve stejném duchu jako hráli tu první a vyplatilo se. Hned po šestatřiceti vteřinách vyslal Daniel Klinecký hezkou přihrávkou po křídle na Davida Rudu, který nic nevymýšlel a z levého kruhu propasíroval puk mezi rukou a tělem zlínského Halody. Za necelou minutu se mohlo skóre měnit znovu. To když se volný puk na brankovišti snažili dorážet všichni tři českobudějovičtí útočníci a složitou situaci před brankou musel řešit až faulem hostující Kobylík. V přesilové hře se však Motoru příliš nevedlo a Haloda všechny pokusy kryl. Nebezpečí pro domácí přišlo naopak pět minut před koncem druhé třetiny, když museli po vyloučení Koupala a Břečky ustát dvojnásobné oslabení. To se jim za přispění dobře chytajícího Kváči podařilo a vedení si do konce třetiny udrželi.

Také do třetí třetiny vlétli domácí s větším elánem, avšak jejich snažení jim po necelých pěti minutách překazil hostující Mikuláš Zbořil. Ten si v přesilové hře vyměnil kotouč s Michalem Hlaváčem a Filipem Stránským a přesnou střelou poslal puk o tyčku za Kváčova záda. Domácí byli z branky chvilku zaskočeni, ale za pět minut už byli zase na koni. David Ruda vyslal krásnou přihrávkou Dominika Točíka do úniku, ten rozhýbal hostujícího brankáře a poslal mu kotouč přímo mezi nohy. Radost domácích tribun však byla předčasná. Uběhla pouhá minuta a hosté opět vyrovnali. Adam Hořanský si najel po křídle a razantní střelou našel mezírku mezi Kváčovými betony. Dvě minuty před koncem třetí třetiny měli v přesilové hře domácí ještě šanci na vyrovnání, ale k překonání Halody jim chyběla pověstná špetka štěstí. Toho naopak měli hosté v prodloužení plnou nůši. Po minutě a půl totiž Daniel Karol z bezprostřední blízkosti došťouchal kotouč za Kváčova záda. Rozhodovaly ale patrně milimetry. Na okamžik se totiž rozsvítilo červené světlo za brankou, ale puk za čárou neviděl ani sudí Šindler. Po poradě s brankovým rozhodčím však branku uznal a Zlín si tak z jihu Čech odváží bonusový bod.

Ohlasy po zápasu

Jan Trummer (ČEZ Motor České Budějovice):Oproti včerejšímu utkání jsme do toho dnes vstoupili daleko lépe. Kluci bojovali, bruslili, měli daleko lepší pohyb než včera, vytvořili jsme si spoustu gólových příležitostí, ale bohužel se nám je nepodařilo využívat. Tím pádem jsme nedokázali soupeři odskočit víc jak na jednu branku a nakonec, jak to tak bývá, jsme v tom utkání byli smolnější. Soupeř po našem krátkém vedení opět vyrovnal a v prodloužení jsme dostali nepříjemnou branku. Určitě rozhodlo to, že jsme nedokázali využívat početní převahu, což v dnešním hokeji hrozně rozhoduje. To byl hlavní problém, který nás připravil o další dva body.

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím si, že dneska vyhrál šťastnější. Domácí hráli velmi dobře do útoku a po včerejší prohře u nich byla vidět velká chuť po vítězství a také tomu tak odpovídal průběh utkání. My jsme samozřejmě chtěli hrát hodně trpělivě a čekat na chyby soupeře. Nakonec jsme z minima šancí dali dva góly a v podstatě jsme nakonec šťastným gólem uhráli vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....