Banes Motor České Budějovice
18.08.2014, Jakub Musil

Začíná Regionální pohár. Motor vyzve vítěze předchozích tří ročníků

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pro hráče i diváky je to příjemné zpestření přípravy. Přátelská utkání by museli odehrát tak jako tak a pohár pro vítěze dokáže přeci jen o něco více namotivovat. I s takovými cíli před čtyřmi lety Regionální pohár vznikl. Jeho první ročník vyhrál HC Tábor a další tři ročníky opanoval právě nadcházející soupeř Motoru – Třebíč. Kromě ní se Motor utká ještě s Havlíčkovým Brodem a Jihlavou.

O soupeři: SK Horácká Slavia Třebíč

Založen: 1928
Stadion: Zimní stadion města Třebíče (kapacita 5 000 diváků)
Webové stránky klubu: hstrebic.cz
Umístění v poslední sezóně: 5. místo v základní části, vyřazena v semifinále Mladou Boleslaví
Trenéři: Jiří Mička, Radek Novák

Třebíč navázala na slušné výsledky z minulé sezony, kterou jí ukončila až v semifinále play-off Mladá Boleslav, a v přípravných zápasech si zatím nevede vůbec špatně. S přátelskými zápasy začala na konci července a hned na úvod si vyšlápla na extraligové celky. V prvním zápase porazila novopečenou extraligovou Olomouc 4:3 a v tom druhém dokonce předčila i brněnskou Kometu 2:1. „Samozřejmě jsme rádi, že hrajeme proti kvalitním celkům, daleko lépe tak můžeme odhalit věci, na kterých je ještě třeba zapracovat,“ vyjádřil se k přípravě trenér Třebíče Radek Novák. Horáckou Slavii pak mohl prověřit i trochu neobvyklý soupeř. Na třebíčský zimní stadion dorazili reprezentanti Francie do 23 let a nad českým soupeřem zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech.

Další dvě přípravná utkání pak obstaral nováček první ligy Prostějov. Ten sice v prvním zápase porazil na svém ledě Třebíč 6:3, ale o dva dny později formu nepotvrdil a podlehl stejnému soupeři 3:1. Do tohoto utkání nastoupila také staronová posila Třebíče Lukáš Havel, který v minulosti odehrál několik zápasů i za České Budějovice.


Regionální pohár

Regionální pohár je přípravný hokejový turnaj založený v roce 2010. Účastní se ho převážně celky 1. ligy, které ve vzájemných zápasech bojují o body do tabulky, přičemž se každý s každým utká dvakrát. Jednou doma a jednou venku. Pro vítěze je připraven putovní pohár, který je však pro tento rok zcela nový. Předchozí tři ročníky v řadě totiž vyhrála právě Horácká Slavia Třebíč a získala tak putovní pohár do svého vlastnictví.

Zápasy Regionálního poháru se budou hrát stejně jako klasická utkání první ligy. „V případě nerozhodného stavu po šedesáti minutách následuje pětiminutové prodloužení a v případě, že se ani v něm nerozhodne, přijdou na řadu samostatné nájezdy - po třech na každé straně a dále pak do úplného rozhodnutí," vysvětlil ředitel turnaje a krajský sekretář ČSLH na Vysočině Antonín Micka.

Rozlosování Regionálního poháru 2014

1. kolo: úterý 19. srpna 2014
SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice
HC Dukla Jihlava – HC Rebel Havlíčkův Brod

2. kolo: čtvrtek 21. srpna 2014
ČEZ Motor České Budějovice – HC Rebel Havlíčkův Brod
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava

3. kolo: úterý 26. srpna 2014
HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice
HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč

4. kolo: čtvrtek 28. srpna 2014
ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava

5. kolo: úterý 2. září 2014
HC Rebel Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč


Regionální pohár, 1. kolo:
SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice

úterý 19 . 8. 2014, 17:30
zimní stadion města Třebíče

Z tábora Motoru

České Budějovice si v rámci letní přípravy zahrají Regionální turnaj poprvé, ale vedení klubu podobnou akci vítá. „Je určitě dobře, že zápasy budou soutěžní a půjde o skutečný pohár, protože to je vždy lepší, než obyčejné přátelské utkání," myslí si mluvčí klubu Tomáš Kučera. Ten zároveň upozorňuje, že venkovní zápasy by mohly být, co se vzdálenosti týče, atraktivní i pro fanoušky Motoru. „Soupeři z Vysočiny jsou vlastně nejbližší rivalové Motoru, na zápasy s nimi jezdí velké množství českobudějovických fanoušků, takže pro náš klub slibuje letní pohár zajímavé souboje.“ Co Motor trápí, to je velká marodka, na které jsou dlouhodobě Švec, Žovinec a Bárta, teprve postupně se zapojuje Kříž. Ke zraněným se nově přidal i Rok Pajič, navíč junioři Rob, Marek, Pašek a Prokeš vypomáhají na startu extraligy mládeži. Proto v úvodním duelu poháru nastoupí v rámci spolupráce s Jindřichovým Hradcem a Táborem i Ferebauer a urostlý obránce Jakub Suchánek. Zkouška Slováka Bajaníka prozatím skončila, ale vedení Motoru ho i nadále sleduje.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela (Bláha) – Bajaník, Vráblík, Punčochář, Chmelíř, Mucha, Semrád, Parýzek – Nouza, Straka, Švihálek – Kuchejda, Pajič, Da. Boháč – Vaniš, Rob, Přibyl – Pašek, Prokeš, Marek..
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....