Banes Motor České Budějovice
17.08.2014, Jakub Musil

Anketa: Bude tohle nová hymna Motoru?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Když se na liverpoolském Anfieldu rozléhá „You’ll Never Walk Alone“ nebo když londýnské tribuny na Stamford Bridge hřímají „No One Can Stop Us Now“, běhá mráz po zádech. Klubové hymny patří neodmyslitelně ke každému sportu. A ačkoliv fotbal v této disciplíně drží patrně stále prim, ani ostatní sportovní odvětví, včetně ledního hokeje, nechtějí stát stranou. První pokus o klubovou hymnu Motoru, který vzešel přímo od fanoušků, je tady.

Jako první se iniciativy chopil českobudějovický hudebník Zbyněk Brůžek, který k nové potenciální hymně napsal text a spolu s Jiřím Drdákem pak složil i hudbu. Právě Zbyněk Brůžek se podílel i na hymně „Je tam gól“, kterou českobudějovický klub používal před několika lety. „Měla by v sobě mít drajv a povzbuzovací chorály,“ vyjádřil se Brůžek k nové hymně. Ta nese jméno „Samsonova kašna stojí...“ a na jejím natáčení se skandováním a bubnováním podíleli také budějovičtí kotelníci. Podle spoluautora hudby Jiřího Drdáka byla tvorba hymny složitá a jeho hlavním cílem bylo nalézt takové zvuky, které by působily dobře dohromady a zároveň byly jednoduše zpívatelné. „Písnička je zpívána schválně rázově, aby se fanouškům líbila a šla dobře do rytmu,“ uvedl zpěvák Lukáš Černý. „Motor jako takový hymnu nemá a my jsme v tomto směru udělali maximum. Doufáme, že se bude líbit,“ vyjádřil své přání Zbyněk Brůžek.

Protože českobudějovický Motor patří především vám, divákům, také rozhodnutí, zda se píseň stane oficiální klubovou hymnou, je jen a jen na vás... Samozřejmě se k hymně můžete vyjádřit i v diskusi, nebo na sociálních sítích. Váš názor je pro nás nejdůležitější.

V anketě, kterou jsme pro vás níže připravili, prosím hlasujte, zda chcete, aby se píseň „Samsonova kašna stojí...“ stala novou oficiální klubovou hymnou.

Nová hymna

poslechněte si:


Nebo stahujte ZDE

Chcete, aby se píseň „Samsonova kašna stojí...“ stala oficiální hymnou Motoru?

ANO 125 hlasů - 14%
NE 764 hlasů - 86%
celkem hlasů: 889
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....