Banes Motor České Budějovice
04.06.2014, Jaroslav Pešek

Tomáš Nouza: Přišel jsem vyhrávat

České Budějovice: V loňské sezóně se Motor trápil především v koncovce, i kvůli tomu prohrál velké množství utkání o jediný gól. V nadcházejícím ročníku první ligy by však mohlo být všechno jinak. Motor totiž polkl výtečnou pilulku pro zlepšení potence, tedy té střelecké samozřejmě. Tou pilulkou je vynikající sniper a dvojnásobný král střelců první ligy, Tomáš Nouza.

Po dlouhé době se vracíte na jih Čech. Jak moc se těšíte na své působení v dresu Motoru?
Na angažmá se hrozně těším, bude to pro mě určitě velká změna. Deset let jsem nehrál doma a teď přicházím do ambiciózního klubu. Doufám, že budeme vyhrávat a uděláme nějaké dobré výsledky, proto jsem přišel.

Můžete nějak zpětně zhodnotit vaše minulé angažmá v Mladé Boleslavi?
Působení v Boleslavi hodnotím velice pozitivně, zažil jsem tam krásné období, narodily se mi tam dvě dcery, takže do Boleslavi se určitě budu vracet rád, dokonce tam pořád mám byt. Dojmy mi kazí jen trochu hořký odchod, nečekal jsem, že to takhle dopadne. Každopádně diváci tam byli skvělí, stáli za týmem, i když se nedařilo. Vlastně tam zažili čtyři baráže z extraligy a stále bylo na zimáku dost lidí.

V Motoru jste zatím krátce, jaké jsou první dojmy z nového klubu?
Zatím poznávám hlavně zázemí stadionu a musím říct, že je opravdu na špičkové úrovni. Kabina je hodně podobně řešená jako v Boleslavi, takže já jsem tady velmi spokojen.

Dvakrát po sobě jste se stal králem střelců první ligy. Láká vás představa zopakovat to ještě jednou a završit tak hattrick?
Takhle o tom nepřemýšlím, já jsem nepřišel dělat nějaké individuální úspěchy. Samozřejmě každý hráč sleduje jak si statisticky vede, je to taková třešnička na dortu, ale já jsem přišel do Budějovic udělat týmový úspěch.

Mluvíte o týmovém úspěchu, jaké by měl tedy mít Motor podle vás cíle do příští sezóny?
Těžko říct, ale já si vždycky dávám jen nejvyšší cíle. Vím jak obrovsky těžké je dostat se do baráže nebo alespoň držet se nahoře, ale já jsem přišel vyhrávat.

Vedení avizovalo, že byste měl v útoku spolupracovat s Josefem Strakou. Víte co od téhle spolupráce očekávat?
Pepu znám, má za sebou fantastickou kariéru. Řekl bych, že je to vynikající hráč. Jestli spolu budeme nebo nebudeme hrát, to se uvidí časem. Každopádně mít takového hráče v týmu je určitě velmi dobrá volba.

Měl Tomáš Nouza nouzi o nabídky angažmá?
(smích)Tomáš Nouza neměl úplnou nouzi o nabídky, ale já jsem se už v průběhu sezóny domluvil s Radkem Bělohlavem, že buď budu hrát v Mladé Boleslavi, nebo v Českých Budějovicích. Jiné nabídky jsem ani nezvažoval.

Nemrzí vás, že i přes individuální úspěch, nebudete příští sezónu hrát extraligu?
Samozřejmě, že mě to trochu mrzí. V Boleslavi se podařil velký úspěch. Já ale respektuji rozhodnutí vedení, chtějí si udělat trochu jinou kostru týmu, do které jsem se nevešel.

S týmem Motoru jste absolvoval soustředění na Šumavě. Jaké jsou vaše dojmy?
Soustředění na kole už jsem několikrát zažil. Je to náročné jak fyzicky tak psychicky, do toho nám letos nevyšlo počasí. Na druhou stranu nespornou výhodou je, že na takovýchto akcích se tým ztuží a udělá se dobrá parta.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....