Banes Motor České Budějovice
24.05.2014, Miroslav Mayer

V neděli začíná soustředění na Lipně

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejisté Motoru zakončili ve čtvrtek první část suché přípravy a v neděli je čeká odjezd na Lipno, kde se bude konat další část přípravy. Týmu se v suché fázi zatím vyhýbala zranění, marodi již doléčili šrámy z konce sezóny a tak se bude trenérům hlásit kompletní mužstvo včetně všech posil.

Letní sucha příprava není pro většinu hokejistů tou nejpopulárnější části jejich povolání, ale bez kvalitních základů nelze stavět a tak se všichni musí zakousnout a absolvovat porci kilometrů na kole či při běhu a další tuny navzpírané v posilovně. První část přípravy proběhla a teď je na řadě avizované soustředění na Lipně. „Soustředění začne v neděli a skončí v pátek. Bydlet budeme v Pasečné v penziónu Dobík. Tam budeme mít ideální podmínky pro to, co máme naplánováno,“ říká Petr Sailer.

Netradiční je i způsob přesunu. Kdo by očekával autobus či vlastní vozy, ten by se divil. „V neděli máme sraz před Budvar arénou, pojedeme na kolech a start je v jednu hodinu odpoledne. Hlavně se chceme dostat na místo ve zdraví, ale výlet to nebude. Domluveno je, že do kopce se pojede, co to dá, prostě naplno. Nejedeme po hlavních cestách, ale po vedlejších silnicích. Trasu dobře známe, před dvěma léty jsme si ji už projeli. Využijeme i přívoz z Frymburku na Frýdavu a odtud se pak dostaneme na Pasečnou,“ upřesňuje provozní ředitel klubu.

Mužstvo se nachází ve fázi přípravy, kdy se ještě hodně trénuje fyzická kondice a síla, takže hráči budou polykat tvrdé tréninkové dávky, jako jsou výjezdy na kolech do okolí, etapy v kopcích atd. Šumava poskytuje v tomto směru ideální podmínky a mužstvo si tak bude užívat čistý vzduch plnými doušky. “Hlavně se bude jezdit na kole. Mužstvo se přesune pod Svatého Tomáše a tam bude absolvovat hodně výjezdů na kole až nahoru. Z mého pohledu to vždy patřilo k těm nejtěžším tréninkům, které jsem kdy absolvoval,“ ulevuje si bývalý kapitán týmu.

Podobné akce, kdy je tým pohromadě i v noci slouží zároveň k zocelení týmu a ke vzájemnému poznání. Hlavně, když přišlo několik nových hráčů. Jde i o to, lépe se navzájem poznat. „Navíc máme na čtvrtek večer připravené posezení s mužstvem a chystáme pro tým speciální překvapení,“ uzavírá Petr Sailer. Snad tedy bude přát počasí a mužstvo bude moci zvládnout všechny připravené tréninkové dávky, jak si trenéři naplánovali.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....