Banes Motor České Budějovice
25.05.2014, Tisková zpráva

Město České Budějovice schválilo podporu pro Motor!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zastupitelstvo města České Budějovice na schůzi 22. května schválilo důležitou podporu pro hokejový klub ČEZ Motor České Budějovice. Ten tak získal od radnice podporu ve výši 5 milionů korun, která velmi výrazně pomůže rozpočtu klubu v následující sezoně 2014-15.
Za uplynulý rok bylo kolem českobudějovického hokeje odvedeno mnoho práce. Kromě nastartování prvoligového týmu se podařilo i propojit A tým s českobudějovickou mládeží. Zástupci města teď jednoznačně ocenili snahu o znovuzrození slavného klubu a v příští sezoně ho podpoří částkou 5 milionů korun. "Od založení klubu jsme vždy tvrdili, že chceme v názvu hrdě prezentovat město České Budějovice. Velice si ceníme toho, že to nyní jednohlasně ocenili i zástupci města a chtějí pomoci naší snaze o zdravě fungující hokej v místě, kde má více než stoletou tradici," shrnul pocity z jednání zastupitelstva generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Hlasování zastupitelstva o podpoře bylo zcela jednoznačné, všech 33 přítomných zastupitelů se vyjádřilo PRO podporu hokejového klubu. "Hokej k Budějovicím patří a město se snaží podporovat jej. Stejně tak jako hokejový klub máme ambici, aby se hokej u nás hrál na nejvyšší možné úrovni. Jsem rád, že zastupitelstvo města můj návrh schválilo a mám radost z toho, že lidé, kteří se ujali záchrany budějovického hokeje, mají stále velkou důvěru nejen u hráčů a fanoušků, ale i u městských zastupitelů," vysvětlil postoj vedení města primátor Juraj Thoma. V následující sezoně tak Motor nadále ponese v názvu klubu i město České Budějovice a jeho znak bude mít nezastupitelné místo i na dresech Motoru. "Zastupitelstvo města chce svým příspěvkem posílit vazby mezi městem a hokejovým klubem a pomoci ho stabilizovat. Naše podpora by měla na příští sezonu zajistit týmu herní pohodu a fanouškům jistotu, že uvidí hokej na úrovni, která herně do Budějovic patří," dodal náměstek primátora Miroslav Joch. Vzájemná komunikace města a hokejového klubu je momentálně na velmi dobré úrovni a nic nebrání rozvoji další spolupráce.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....