Banes Motor České Budějovice
02.05.2014, Jaroslav Pešek

Hrát doma bude příjemná změna, říká Petr Punčochář

České Budějovice: Od nové sezóny bude dres Motoru oblékat hned několik nových tváří. Jedním z nových přírůstků do sestavy je zkušený bek extraligových kvalit, Petr Punčochář, který se tak po dlouhé době vrací na budějovický led.

Petře, vracíte se do míst, kde jste s hokejem začínal, ale za A tým nemáte jediný soutěžní zápas. Jak se těšíte na svojí premiéru?
Těším se moc. Předchozí angažmá jsem měl vždy hodně daleko. Bydlím kousek od Tábora, takže není problém dojíždět. Hrát doma bude příjemná změna a já doufám, že týmu pomůžu co nejvíc.

Znáte se s někým ze současného kádru?
Ze současného kádru znám z dřívějška Lukáše Chmelíře, ostatní moc neznám, ale určitě se časem poznáme.

Minulou sezónu jste hrál převážně za Havířov, na kontě máte i několik zápasů proti Motoru. Jaký to byl pro vás soupeř?
Samotného mě překvapilo, že Motor skončil v tabulce na tak špatném umístění. Kádr tu byl docela dobrý. Já jsem proti Motoru nastoupil ke třem zápasům a všechny byly hodně nepříjemné. Myslím, že jsme snad jednou prohráli, jednou vyhráli a jednou remizovali. I z toho je vidět, že zápasy to byly vyrovnané.

Jak se vůbec rodil přestup do Budějovic?
S trenérem Rosolem už jsme byli v kontaktu prakticky po Vánocích. Trenér se ptal, jak jsem na tom zdravotně a já jsem ho ubezpečil, že je vše v pořádku. Hned na to mě oslovili, jestli bych měl zájem hrát za Motor. Nabídku jsem velice uvítal, už jsem se chtěl vrátit domů.

Měl jste i jiné nabídky?
Já jsem vlastně jednu celou sezónu vynechal kvůli zdravotním potížím, loni jsem odehrál dva zápasy a znovu jsem se zranil. Následně jsem nastupoval za Havířov. Právě kvůli zraněním o mě v extralize moc zájem nebyl a první ligu jsem chtěl hrát jedině v Budějovicích.

Díky vašemu nedávnému působení v nejvyšší soutěži můžete dobře porovnávat kvalitu extraligy a první ligy. Je to velký rozdíl?
Rozdíl tam určitě je, ale i první liga má svoji úroveň. Často se tu rozehrávají hráči z extraligových týmů, takže i první liga je velmi náročná soutěž.

Vy jste měl problémy se srdcem, právě proto jste vynechal celou sezónu. Co se vám honilo hlavou, když jste si vyslechl diagnózu?
První co mě napadlo bylo, že je konec s hokejem, že už si nikdy nezahraju. Nakonec jsem podstoupil operaci, která dopadla dobře a já jsem se mohl k hokeji vrátit.

Změnil se po operaci nějak váš přístup k hokeji?
Myslím, že k hokeji přistupuji pořád stejně. Snažím se makat, abych co nejvíc pomohl týmu. Už nejsem nejmladší, takže o to víc se musím snažit.

Teď čeká tým letní příprava, spousta hokejistů jí bere jako nutné zlo. Jak ji vnímáte vy?
I já to beru jako nutné zlo. Jsem spíše typ těžšího hráče, takže pro mě je běhání opravdu dřina. Radši mám kolo, ale vím, že letní příprava je důležitá.

Foto: hc-havirov.cz

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....