Banes Motor České Budějovice
27.02.2014, Jaroslav Pešek

Doufám, že uspějeme už v Šumperku, říká Antonín Melka

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Přestože několik utkání vynechal, ve druhém kole play-out odehrál kvalitní zápas. Nastoupil dokonce i do přesilových her a několikrát se dostal do dobré příležitosti. Skórovat se mu bohužel nepodařilo, ale i tak patřil k nejlepší hráčům na ledě. Řeč je o Antonínu Melkovi.

Budějovický Motor po deseti utkáních poprvé nebodoval. „Myslím si, že jsme sehráli vyrovnaný zápas a místy jsme měli i převahu. Jediný problém byl, že jsme nedokázali proměnit šance, jinak to z naší strany nebyl špatně odehraný zápas,“ hodnotí utkání Antonín Melka. Jak napovídají slova budějovického forvarda, největším problémem Jihočechů byla koncovka. „ Někdy to tak prostě je. Máte třicet až čtyřicet střel a nedáte gól, jindy vystřelíte dvacetkrát a pětkrát projde puk za brankáře. Dnes se nám prostě nedařilo.“ Naopak pozitivním bodem hry domácích bylo, že se nenechali ani jednou vyloučit. „Trenér nás nabádá před každým zápasem, abychom nefaulovali a dnes nám to vyšlo. Myslím, že je to poprvé v sezóně, kdy jsme nebyli ani jednou vyloučení.“

Před sezónou byl právě Melka jedním z hráčů, kteří byli prezentováni jako budoucí základní kameny sestavy nově vzniklého klubu. V přípravných zápasech se sice kladenský odchovanec ukázal ve velice dobrém světle, ale po začátku soutěže šly jeho výkony rapidně dolů. Nakonec nastoupil k většině zápasů jako člen třetí nebo čtvrté formace. „Je to z mé strany zklamání. Myslím si, že hraju celou sezónu špatně a neodvádím takové výkony, jaké se ode mě očekávají,“ přiznává budějovická osmaosmdesátka. V posledních několika zápasech Melka dokonce chyběl na soupisce úplně. „Zraněný jsem nebyl. O tom, že nenastoupím, rozhodli trenéři, asi jsem nehrál dost dobře.“ Ve středečním zápase, měl ale dostatek prostoru. V sestavě nahradil Luboše Roba, který pomáhá juniorce a zařadil se do druhé formace k Václavovi Skuhravému a Romanovi Pšurnému. Společně s nimi chodil i na přesilovky. „S Romanem a Vaškem se mi hraje dobře, hráli jsme spolu už dřív, tak víme co do sebe očekávat. Oba jsou výborní hráči,“ pochvaluje se spolupráci s kolegy z útoku.

Motor nebodoval a tak se náskok na sestupové pozice krátí. Od předposledního místa teď Jihočechy dělí jen pět bodů. Všichni tak doufají v novou bodovou sérii, která by konečně dodala všem hokejovým nadšencům z jihu republiky zasloužený klid po rozbouřené sezóně. „Musíme se více tlačit do brány, střílet a dorážet. Doufám, že se opět rozjedeme už proti Šumperku,“ uzavírá Antonín Melka.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....