Banes Motor České Budějovice
24.02.2014, Tisková zpráva

Motor chce spolupracovat s novým vedením mládeže

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už 3. března čeká českobudějovický hokej důležitá událost - valná hromada občanského sdružení HC České Budějovice. Vedení ČEZ Motor České Budějovice chce s nově zvolenou správní radou i celým mládežnickým klubem navázat korektní spolupráci. „Chceme s mládeží spolupracovat opravdu úzce, předpisy ČSLH nás k tomu sice nenutí, ale my přesto usilujeme o to, aby tu působil navenek jednotný klub. Pro nás by to samozřejmě znamenalo velký závazek a odpovědnost, zejména při zajištění financování,“ vysvětluje generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.
I proto Motor dopředu jasně vyslovuje podporu lidem, kteří projevili zájem o spolupráci. „Rozhodli jsme se otevřeně sdělit veřejnosti a hlavně členům občanského sdružení, které kandidáty podporujeme, se kterými jsme se shodli na základních bodech spolupráce a se kterými bychom se chtěli podílet na pozvednutí českobudějovického hokeje,“ dodává Bednařík.

Jak už Motor avizoval, preferuje, aby správní rada byla složena ze zástupců jednotlivých zájmových skupin. Jedním z oslovených subjektů bylo i město České Budějovice, ale rada města odmítla přímou účast ve vedení o. s.
Kandidáty, které Motor podporuje, tedy jsou:

- Aleš Kotalík (zástupce A týmu) – jeho úlohou by bylo navázání tradičních, ale momentálně narušených, vztahů s ostatními kluby v regionu, měl by se podílet na skautingu a byl by také garantem úzké spolupráce mládeže a A týmu
- Josef Melichar (zástupce rodičů) – rodiče mezi sebou zřejmě nevybrali žádného svého zástupce, proto jsme se sami rozhodli podpořit jednoho z nich, jeho úlohou by mohlo být např. zaštítění organizace turnajů mládeže, hledání partnerů a termínů pro tyto akce a komunikace s dalšími rodiči
- Mgr. Ing. Jan Souček (právník) – zajišťoval by zejména právní rámec operací, které jsou v mládežnické organizaci prováděny
- František Eliáš – jeho úlohou by měla být účast na sportovní organizaci klubu, s níž má letité zkušenosti
Společně by se pak všichni členové správní rady měli podílet na shánění prostředků a na kontrole hospodaření občanského sdružení.

Motor pak dále podporuje Ing. Stanislava Rataje, který už členem správní rady o. s. je. Po jeho příchodu se výrazně zlepšila komunikace se členy o. s. a právě členská základna by i nadále měla být v jeho gesci. Navíc je také ekonomickým odborníkem.

Ostatní údajní kandidáti vesměs Motoru nepředstavili své návrhy možné spolupráce, navíc jsou ve většině spjati s předchozím vedením mládeže, což je pro Motor v mnoha směrech nepřípustné. „My při jednání s městem i sponzory narážíme na jednoznačnou podmínku, že nové vedení o. s. nesmí mít žádné vazby na předchozí vedení. Chceme tedy napomoci ke zklidnění celé situace a k tomu, aby zde fungoval hokej od žáčků až po muže standardně jako v mnoha jiných městech,“ shrnuje Stanislav Bednařík.

Pokud se vše podaří a ve správní radě po valné hromadě zasednou lidé ochotní ke spolupráci, bude podepsána smlouva o spolupráci A týmu a mládeže. Tím bude splněna podmínka města na přímou návaznost mládeže na A tým a mládež tudíž dosáhne na dotaci města. Navíc díky této smlouvě bude zajištěno, že hráči nebudou moci odcházet po dosažení jistého věku zcela zdarma, což by hrozilo, pokud by mládež neměla návaznost na A tým.
A zároveň by tím byla splněna i jedna z podmínek společnosti ČEZ – zklidnění a navázání vztahů mezi občanským sdružením a Motorem. Druhou podmínkou podpory ČEZu je, aby Motor nespadnul z 1. ligy. A i na tom Motor intenzivně a v poslední době úspěšně pracuje.
„Podporu mládežnickému klubu navíc předběžně přislíbili i někteří další sponzoři a partneři týmu ČEZ Motor České Budějovice,“ podotýká na závěr generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....