Banes Motor České Budějovice
13.02.2014, Matěj Mayer

Bude bodová série pokračovat i po utkání s Olomoucí?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po posledním utkání, kdy Motor změřil síly s nejlepším celkem 1. ligy, čeká na Jihočechy další výzva. Do Budvar arény přijede druhý tým tabulky – HC Olomouc. Hanáci budou posledními návštěvníky Budvar arény v základní části a Motor na ně letos neumí. V posledních zápasech však svěřenci trenéra Rosola vykazují lepší formu i herní projev. Podaří se českobudějovickému klubu prodloužit bodovou sérii na osm zápasů? Pokud chcete znát odpověď, nenechte si ujít valentýnský duel od 17:30.

O soupeři: HC Olomouc

Založen: 1945
Stadion: Zimní stadión Olomouc (kapacita 5 500 diváků)
Webové stránky klubu: hc-olomouc.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo v ZČ, baráž o extraligu
Hlavní trenér: Petr Fiala
Vzájemná utkání v sezóně: 0:4, 2:4, 1:6

Sestava z posledního zápasu

Vošvrda – Houdek, Jaroměřský, Cartelli, Staněk, Kadela, Janáček, Drtil – Kucharczyk (C), Herman, Lehečka – Marosz, Knotek, Vodný – Diviš R., Kindl, Švaňhal – Novotný


Jak už bylo zmíněno, Olomouc je aktuálně na druhé příčce prvoligové tabulky a tuto pozici už jí nikdo nevezme. Mužstvo od začátku sezony pravidelně sbírá výhry, mezi které se občas vklíní nějaká ta porážka. Svěřenci trenéra Petra Fialy podávají vyrovnané výkony, o čemž svědčí především fakt, že od začátku sezony prohráli pouze jednou třikrát v řadě.

Vyzdvihnout si zaslouží především skálopevná obrana, která dovolila soupeřům skórovat pouze v 83 případech! V tomto ohledu je Olomouc samozřejmě nejlepší v lize a průměr dává pouhých 1,66 branky na zápas. Konec konců se o tom přesvědčili i Jihočeši, kteří ve třech vzájemných zápasech vstřelili stejný počet gólů.

Za pozornost ovšem stojí i útočná činnost týmu z Olomouckého kraje. Se 164 vstřelenými brankami jsou sice daleko za vedoucí Mladou Boleslaví, ale stále to stačí na druhou nejlepší ofenzivu ligy. O tuto činnost se stará především teprve dvaadvacetiletý Denis Kindl, který ovšem překvapivě nastupuje až ve třetí útočné řadě.

Olomouc byla v minulém týdnu ve formě, když vybojovala tři vítězství ze tří zápasů. Navíc si připsala skalp nejcennější, dokázala porazit Mladou Boleslav a při tom neinkasovat! Poslední utkání z 11. února už jí ale nevyšlo. Havířov využil domácí prostředí a zvítězil 4:1.

Zaostřeno na: Neprůstřelní Halász a Vošvrda

Za famózní bilancí inkasovaných branek má bezesporu největší zásluhu dvojice Tomášů v brankovišti. Halász a Vošvrda jsou ozdobami soutěže a zároveň velmi vyrovnaným a mladým tandemem. Brankář slovenské národnosti, Tomáš Halász, je ve všech důležitých brankářských statistikách (kromě výher) dokonce nejlepší v lize. Například stihl odchytat už osm utkání s nulou na kontě, jeho konkurenti mají těchto utkání maximálně polovinu. V posledních třech duelech stál i přesto v brance Vošvrda, který za Halászem nijak nezaostává ani ve statistikách. Kdo se postaví do branky proti Motoru?

51. kolo: ČEZ Motor České Budějovice – HC Olomouc

pátek 14. 2. 2014, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši zažívají úspěšné období. Hráči kouče Rosola konečně začali bodovat a splácí tak svým oddaným fanouškům jejich podporu. Českobudějovičtí aktuálně bodovali už sedmkrát v řadě, což je po zápase s Mladou Boleslaví, do kterého rozhodně nešli jako favorité, překvapení. I díky vydřenému bodu z Mladé Boleslavi stoupá Motor vzhůru tabulkou a patří mu devátá příčka. Stále však Jihočeši potřebují bodovat a bojovat tedy musí i nadále. V pátek je navíc čeká další utkání, do kterého nebudou vstupovat jako favorité.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela – Pavlíček, Kotaška, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř – Vaniš, Kotalík, Boháč – Melka, Skuhravý, Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Bárta, Přibyl, Ferebauer – Švec

Statistiky

51. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Olomouc
9.
Umístění v tabulce
2.
50 / 16 - 4 – 4 - 26
108:123 / 60
Statistiky v sezóně
(základní část)
50 / 33 - 1 - 3 - 13
164:83 / 104
Aleš Kotalík 30 bodů (16+14)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Denis Kindl 45 bodů (16+29)
Aleš Kotalík (16)
Nejlepší střelec v sezóně
Kindl, Knotek (16)
Petr Šachl (15)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Denis Kindl (29)
Lukáš Chmelíř 10 bodů (5+5)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jan Jaroměřský 18 bodů (5+13)
Šachl, Chmelíř (+10)
Václav Skuhravý (-15)
+/- bodování v sezóně
Jan Knotek (+30)
David Škůrek (0)
Václav Skuhravý (125)
2. v lize
Nejtrestanější hráč v sezóně
Richard Diviš (86)
Hynek Kůdela 93,09% - 1,95
Dominik Halmoši 91,56% - 2,53
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Tomáš Vošvrda 94,24% - 1,72
Tomáš Halász 94,67% - 1,52
1. v lize
2 467 (3 731 - 1 202)
1. v lize
Průměrná návštěvnost (průměr doma - venku):
1 277 (1 348 - 1 203)
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice