Banes Motor České Budějovice
09.02.2014, Jaroslav Pešek

Škoda, že se nám takto nedařilo dřív, smutní Marek Vaniš

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Dvaadvacetiletý budějovický forvard nesklízí tolik pozornosti jako největší hvězdy Motoru, ale bodově se jim téměř vyrovná. Marek Vaniš zasáhl v tomto ročníku do čtyřiceti zápasů a odnesl si z nich 14 bodů za osm gólů a šest asistencí. Taková bilance je celkem slušná a Vaniš má ještě svá nejlepší hokejová léta před sebou. Sebevědomí má už teď pořádné, v utkání proti Ústí vstřelil pravděpodobně nejkrásnější gól zápasu a pomohl tak svému týmu k zisku důležitých třech bodů.

V posledních zápasech se Motoru daří nasadit velké tempo hned v úvodních minutách, ani sobotní zápas nebyl výjimkou. Rychlý gól zvedl sebevědomí celého týmu. O výsledku však rozhodla hlavně druhá třetina, kdy se Motor dostal do dvoubrankového vedení, které ve třetí třetině ještě navýšil zásluhou gólu do prázdné branky. Českobudějovičtí hokejisté tak prodloužili bodovou sérii už na šest zápasů. „Škoda, že se nám takhle nezačalo dařit o něco dřív, kdybychom vyhrávali už před Vánoci, tak si myslím, že dnes jsme v play-off určitě“, smutní mladý forvard.

Zápas s Ústím byl zvláštní také pro Petra Rosola, který na severu Čech dlouhou dobu působil a zná tamní tým velice dobře. Hráčům však žádné speciální pokyny neuděloval. „Trenér nám říká pořád to samé. Musíme dodržovat disciplínu a hrát svojí hru, hlavně být v pohybu. Myslím, že první třetinu jsme hráli dobře, bohužel v druhé části jsme trochu polevili a soupeř se tak dostal trochu na koně. Poslední část už byla z naší strany klidnější, hlavně jsme nechtěli ztratit vedení.“

Marek Vaniš v posledních zápasech chytá formu. Trefil se proti Berounu a v posledním zápase se vryl fanouškům do paměti svojí nádhernou brankou, která se nakonec ukázala jako vítězná. „Na tréninku, když jezdíme jeden na jednoho, tak to občas zkusím podobně, ale v zápase je to jiné. Tady byla hlavně výhoda, že jsem dostal puk do jízdy a všiml jsem si, že obránce nemá takovou rychlost jako já, tak jsem mu zkusil udělat kličku a vyšlo to“, popisuje autor vítězné branky.

Budějovický odchovanec i po zbytek zápasu hýřil pohybem a mohl přidat další branky, šance na to měl. Bohužel své gólové konto už se mu navýšit nepovedlo. „Mrzí mě, že jsem neproměnil šanci ze třetí třetiny, kdy mi Zdeněk Ondřej krásně přihrál před branku a já jsem puk do brány ani nadvakrát neprotlačil. Hlavní ale je, že jsme vyhráli a náš útok dnes podal solidní výkon. Musíme si ale dávat pozor, aby se nám nestávalo, že přestaneme hrát jako ve druhé třetině.“ Doufejme, že Marek Vaniš ještě neukázal vše co umí a můžeme se těšit na další skvělé výkony tohoto talentovaného hokejisty.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....