Banes Motor České Budějovice
19.01.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Sobota stála za to

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tento víkend může mládež oslavovat. Své zápasy sice hráli jen juniorka a starší dorost, ale jejich úspěšnost byla tentokrát hodně vysoká. Juniorka dokonce dokázala doma vyhrát oba své zápasy a je tak stále ve hře o play-off a tím i o udržení extraligy v Českých Budějovicích. Vyhrát dokázal i starší dorost a to dokonce nad lídrem soutěže a ukázali tak svoji sílu. Nejlepším hráčem víkendu je tentokrát brankář juniorky David Gába, který vychytal dvě výhry a má na svém kontě sto úspěšných zákroků.

Juniorka

Pomohla dvojnásobná přesilovka

Juniorka má hodně nabitý program a pokud chce uspět, hraje vlastě play-ff už teď. V pátek přijelo Kladno, které je na tom sice také špatně, ale venku je hodně úspěšné. I tentokrát byli Kladenští zpočátku lepší a dařila se jim kombinace. Jihočeši se rozjížděli pomalu a do zápasu je dostala dvojnásobná přesilovka, kterou využili hned dvěma brankami a vyrovnali tak stav zápasu. Na začátku třetí části dali domácí vedoucí branku a hrou na hranici sebeobětování se jim povedlo zápas dotáhnout do vítězného konce. Mužstvo ukázalo svojí sílu a hráči se o výsledek 3:2 rvali až do samého konce. Kromě brankáře Gáby patřilo utkání i útočníkovi Václavu Paškovi, který dva góly sám dal a na jeden nahrál.

Když se hraje na hranici možností, dá se hrát s každým

Hned druhý den v poledne přijelo do Českých Budějovic mužstvo HC Plzeň 1929. Západočeši jsou v tabulce čtvrtí a hra se jim daří. Tentokrát si domácí dali pozor na úvod zápasu a naopak se jim povedlo skórovat. To samé se opakovalo i ve druhé části. Plzeňští ovšem nechtěli odjed s prázdnou a zasypávali domácí obranu nebezpečnými akcemi. Budějovičtí ukázali, jak se hraje o všechno. Opět nasadili obětavost a velkou chuť a vůli po vítězství. Když Plzeň na začátku třetí části přeci jen snížila, domácí to nezlomilo a ani se nezačali bát o výsledek. V brance čaroval brankář David Gába, který ukázal, že o budoucnost brankářů se v Českých Budějovicích bát nemusíme. Jihočeši nakonec uhájili vítězství 2:1 a jejich naděje na klidný konec sezóny stále žijí. Jen tak dál.

Starší dorost

Druhá třetina rozhodla

Starší dorost zatím neprožívá nejlepší období, alespoň výsledkově. Má jisté play-off a tak trenéři mají čas na různé herní změny. Výsledkově to zatím nesedí. V pátek přijel do Budvar arény silný tým HC Oceláři Třinec. V první třetině nepadla ani branka, ale ve druhé části padly hned čtyři. Bohužel všechny do domácí branky. Soupeř měl v zápase převahu a tu přenesl i do třetí třetiny. Tam se povedlo domácím dát první branku až za stavu 0:6. Nakonec byl konečný stav 2:7 a celkově šestá porážka v řadě.

Vyšlápli si na lídra

Sobotní zápas přivedl do jihočeské metropole lídra tabulky HC Vítkovice Steel. Hosté byli v zápase favority a čekala se spíše další porážka domácích. Jenže vše dopadlo jinak. Zápas byl od začátku vyrovnaný a to herně i výsledkově. Budějovičtí ze sebe dostávali to nejlepší co mají a dařilo se jim i plnit pokyny trenérů. Po dvou třetinách vedli hosté o jednu branku, ale to domácí nezaskočilo. Třetí třetina byla zajímavá. Hodně se vylučovalo a padly tři branky. Všechny do sítě Vítkovic a tak mohli Jihočeši po šesti zápasové šňůře porážek slavit vítězství 5:3a ještě k tomu nad favoritem celé soutěže. Hned čtyři body v zápase zaznamenal Jakub Doktor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....