Banes Motor České Budějovice
15.01.2014, Richard Wagner

Dominik Halmoši: Už to musí přijít, není na co čekat

Havlíčkův Brod - Nastartovaní výhrou nad Havířovem přijeli do Kotliny zlomit brodské prokletí. To se ale celku Českých Budějovic nepovedlo. Pořádnou trhlinu dostaly jejich plány hned v první minutě, kdy výběr Petra Rosola a Radka Bělohlava inkasoval gól. Pak se sice Motor zvedl, ale nedařilo se mu v zakončení. Veškeré naděje na jakýkoliv zisk pak téměř definitivně pohasly v prostřední části a dvou trefách domácích Rebelů. Alespoň malý plamének naděje žhavil svými zákroky brankář Dominik Halmoši, jenž ale nakonec svůj celek ke druhé výhře v řadě nedovedl.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas. Počtvrté jste na Rebely nestačili.
Určitě nás mrzí, že jsme dneska prohráli. Vůbec nám to nelepilo. Měli jsme tam dát minimálně dva jasné góly. Nemáme štěstí. Hned na začátku se tam puk tak hloupě odrazil a dostali jsme první gól. Nemáme štěstí, ale zkrátka už to musí přijít, není na co čekat.

Dostal jste branku hned v první minutě. Byla to vůbec první šance domácích. Jak jste se pak z toho zvedal?
Samozřejmě, že pro gólmana to není nic příjemného, když hned z první střely dostaně gól. Já se to ale snažím hned házet za hlavu, jít dál a vůbec to nevnímat. Takže jsem dostal z první střely gól a jel jsem odznova.

Vy jste odchytal první zápas proti Rebelům a ty poslední dva chytal Hynek Kůdela. Bavili jste se spolu před zápasem? Došlo třeba na výměnů rad a zkušeností?
Nebavili jsme se o tom. Každý zápas je jiný a já navíc kluky z Havlíčkova Brodu moc dobře znám, takže jsem si vlastně ani neměli co radit.

V minulém kole jste doma vyzráli na Havířov. Měnili jste pro dnešní utkání taktiku?
Sice jsme vyhráli, ale něco jiného je hrát doma a něco jiného je hrát venku. Taktika ale byla stejná - urvat tři body. To se, bohužel, nepovedlo.

Domácí vás sice nepřestříleli, ale šancí měli dost. V čem pro vás byly nebezpečné jejich pokusy?
Vždycky, když se dostali k brance, tak tam byli sami a v dobrém střeleckém úhlu. To je pro gólmany vždycky nejtěžší. Vždycky se to k nim nějak odrazilo, nebo tam byla naše chyba a oni tyhle šance dokázali proměňovat.

Co je potřeba na vašem herním projevu do příštího utkání ještě zlepšit?
Musíme začít dávat góly a jít tomu naproti. Ale hlavně si musíme věřit, protože nás to svazuje. Musíme si víc věřit, naše sebevědomí musí růst zápas od zápasu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....