Banes Motor České Budějovice
15.01.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Bude o tomto víkendu lépe?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Minulý týden se mládeži nezadařilo, ale možnost na nápravu budou mít budějovičtí mladíci hned v tomto týdnu. Nejsledovanějším týmem je nutně juniorka, protože ta hraje prakticky každý zápas o všechno. Ostatní týmy přímo ohroženy sestupem nejsou, ale mají určitě prostor na celkové zlepšení svého postavení. Tentokrát se bude hrát v pátek i v sobotu na obou plochách zároveň.

Juniorka

O juniorce už toho bylo napsáno hodně a ještě určitě bude, neboť její situace je kritická. Na dvanáctou příčku, která zaručuje play-off a hlavě záchranu, mužstvo ztrácí sedm bodů a na programu je ještě sedm zápasů. Jenže ještě lépe na tom je pět mužstev, která mají podobný cíl. I kdyby se postup na dvanáctou příčku nezdařil, je důležitý každý bod. Posledních pět mužstev se totiž spolu utká dvoukolově a budou se jim započítávat všechny body získané v základní části. Dva nejhorší týmy pak čeká baráž s vítězi 1. ligy juniorů. Takže juniorka již teď musí myslet na to, že každý bod může mít velkou cenu. Proto musí svoje domácí zápasy vyhrát stůj co stůj. Hned v pátek se může odlepit od dna tabulky, když na svém ledě přivítá Rytíře Kladno. Ti jsou navíc jedním z kandidátů na boje o baráž. V tabulce jsou o jednu příčku před Jihočechy a mají tři body více a o jeden zápas méně. První zápas na Kladně navíc vyhráli domácí 3:0 a tak musejí Budějovičtí zabrat a porážku oplatit. Nepříjemné je, že Rytíře hrají venku lépe než doma, když získali z dvanácti zápasů šestnáct bodů. Letos dokázali Kladenští vyhrát v Liberci 4:1 a doma podlehli Mladé Boleslavi 1:5. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Hned druhý den je na pořadu další zápas. Přijede tradiční rival Škoda Plzeň. Západočeši problémy se záchranou nemají, protože jsou na čtvrté příčce tabulky. Na hřištích soupeřů jsou velmi úspěšní a patří jim v tomto ohledu dokonce druhá příčka. První zápas vyhrála doma Plzeň 5:4. V roce 2014 Západočeši oba své zápasy prohráli. Nejprve doma s Mladou Boleslaví 3:4p a pak s Libercem 2:3sn. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost má jisté play-off, ale v nadstavbě zatím paběrkuje. Čtyři zápasy a jen jeden bod. Nyní má dva zápasy na svém ledě na to, aby tuto bilanci trochu zlepšil a hlavně si napravil reputaci po nepovedeném zápasu s Plzní. Pátečním soupeřem budou Oceláři Třinec. Těm patří sedmá příčka a získali už o osmnáct bodů více než Budějovičtí. Jejich bilance doma a venku je vzácně vyrovnaná. V nástavbě získali Třinečtí osm bodů ze čtyř zápasů, když podlehli jen doma Liberci. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Druhý týmem, který tento víkend zavítá do Českých Budějovic bude HC Vítkovice Steel. Vítkovičtí se mohou pyšnit tradičně silnou mládeží. Nyní jsou v tabulce druzí pouze o skóre. Na svém kontě mají o plných dvacet pět bodů více než Jihočeši. Navíc dali nejvíce branek ze všech mužstev, přesně o 62 více než Budějovičtí. V nadstavbě podlehli jen doma Liberci. Hosté budou jasnými favority a domácí tak mohou porovnat, jak na tom skutečně jsou a jaké jsou jejich případné šance v play-off. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost A

Mladší dorost čeká tentokrát jen jeden zápas. Doma přivítá Kometu Brno. Ta je tradičním účastníkem přeborů republiky a míří tam i letos, když drží druhou příčku se ztrátou jednoho bodu na čelo tabulky. Navíc vede tabulku venkovních zápasů, když přišla jen o deset bodů. Oba soupeři se již utkali dvakrát. Nejprve Kometa vyhrála v Českých Budějovicích 7:4 a pak Jihočeši v Brně 4:2. V posledním kole Kometa doma porazila Mladou Boleslav 3:1. Jihočeši by měli tentokrát svůj domácí led uhájit. Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....