Banes Motor České Budějovice
25.11.2013, Miroslav Mayer

Mládež: V pátek byl svátek

Č. B u d ě j o v i c e - Po změnách na trenérských postech mládeže došlo ke zlepšení výsledků, ale jen v pátek a v neděli. Sobota znamenala pro Jihočechy opět ochlazení. Juniorka dokázala letos podruhé venku bodovat a blízko byla i v sobotu v Brně. Starší dorost sice v pátek vyhrál, ale poté neuspěl jak v derby, tak před slušnou domácí kulisou s Jihlavou. Mladší dorost skvěle otočil zápas v Brně a přivezl důležité tři body. B dorost dokázal vyhrát ve Znojmě a přidal další důležité body.

Juniorka

S velkou snahou to vyšlo

Do Olomouce jelo mužstvo poprvé pod vedením nové trenérské dvojice Formánek – Kolda. Vstup do zápasu vyšel Jihočechům skvěle, když se v první třetině trefili hned dvakrát. V samotném závěru druhé třetiny se povedlo přidat třetí gól do domácí sítě a to už vypadalo hodně dobře. Jenže Olomoučtí se nevzdali a v závěrečné části dělali, co šlo a povedlo se jim dát dvě branky. Víc jim výborný David Gába nedovolil a tak Budějovičtí po pěti porážkách dokázali naplno bodovat, když vyhráli 3:2 a udrželi tak kontakt na záchranu.

Štěstí stálo na straně Komety

V dobrém rozmaru mohli junioři cestovat na další zápas s Kometou Brno. Tentokrát byla v úvodu Kometa lepší a ujala se vedení. Jihočeši ve druhé třetině dokázali vyrovnat, ale po pěti minutách si domácí vzali vedení zpět. Na začátku třetí části dokonce Kometa odskočila o dvě branky, ale tlak Jihočechů přinesl snížení na rozdíl jediné branky. Pak se hosté snažili seč mohli vyrovnat a získat tak další důležité body, ale Kometa i se štěstím vítězství ubránila a v power-play pak přidala branku na 4:2 a všechny body tak zůstaly na Moravě.

Starší dorost

Zasloužené vítězství

Starší dorost zůstal beze změn a mohl tak pokračovat v honbě za postupovou čtvrtou příčkou v tabulce skupiny. V pátek přijeli do Budvar arény Bruslaři z Mladé Boleslavi. Domácí vstoupili do zápasu lépe a ujali se vedení. První dvě třetiny hráli domácí skvělý zápas a povedlo se jim dát tři branky a neinkasovat. Ve třetí části se ke slovu dostali i hosté, když hned v úvodu dali branku a pět minut před koncem ještě stačili snížit na 3:2. Jenže Jihočeši si ji nechtěli nechat vítězství vzít a soupeře nenechali v klidu. Nakonec se jim povedlo přidat další branku při power- play a vyhráli tak 4:2.

Favorit derby nevyhrál

Otřepaná fráze říká, že v derby nevyhrává favorit. To se v sobotu potvrdilo, když dorostenci HC České Budějovice zajížděli hrát do Písku, kterému patří poslední místo v tabulce. Přestože se Píseckým nedaří, na Budějovice to umějí. Do zápasu vstoupili lépe a než se Budějovičtí vzpamatovali, vedli domácí již 3:0. Pak se opakovala situace ze zápasu s Mladou Boleslaví. Hosté totiž dokázali snížit na 3:2 a dále se snažili o vyrovnání, ale inkasovali při power-play a domů odjíždějí s porážkou 2:4. Škoda, že body ztracené právě s jihočeským rivalem mohou nakonec chybět Budějovickým v postupu do lepší skupiny soutěže.

Jihočeši sváděli marný boj se štěstím

Dohrávka pátého kola byla k vidění na hlavní ledové ploše Budvar arény. Soupeřem Českobudějovických byla třetí Jihlava. I s tou svádí starší dorostenci souboj o postupová místa. Ačkoliv byli po většinu utkání lepším týmem, štěstí se od nich odvrátilo prakticky od úvodního buly. Naopak Dukla měla dobré závěry třetin, ve kterých si postupně budovala náskok a srážela pátý celek tabulky do kolen. Kváča poprvé inkasoval v devatenácté minutě. Na ten ještě domácí aktivně reagovali a snažili se o vyrovnání. Jenže stejný moment se opakoval i ve druhé třetině, což už psychiku hráčů nalomilo. Ti se nechali během závěrečného dějství zbytečně vylučovat, nedostali se do souvislého tlaku a na vyrovnání už zákonitě nedošlo. Prohrou 0:2 tak přišli o další důležité body, které v konečném účtování mohou chybět. Do konce první části soutěže už zbývají pouze čtyři kola.

Mladší dorost A

Obrat ve třetí třetině

Situace mladšího dorostu nebyla před zápasem v Brně s Kometou zrovna růžová. V týdnu došlo ke změně trenérů a cíl byl jasný - záchrana a postup tabulkou výše. V Brně se hosté ujali vedení, ale Kometa dvěma brankami otočila a vedla až do pětapadesáté minuty dokud Jihočeši nevyrovnali. Jenže to Budějovickým nestačilo a povedlo se jim přidat i třetí branku. V závěru pak padl ještě čtvrtý gól do domácí branky při power-play. Budějovičtí tak vyhráli 4:2 a snad, pod vedením trenéra Trummera, nastartovali cestu vzhůru tabulkou.

Mladší dorost B

Vítězství na ledě Orlů

Dorost B se letos také spíše trápí a tentokrát zajížděl na led posledního týmu soutěže Orli Znojmo. Jihočeši byli favority zápasu a podařilo se jim tuto úlohu splnit. Po zlepšeném výkonu dokázali Jihočeši zvítězit 3:1 a zvýšit svůj náskok právě před svým posledním soupeřem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....