Banes Motor České Budějovice
14.11.2013, Redakce

Motor mění trenérské kompetence

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Neuspokojivé výsledky Motoru přináší kromě pohybu v hráčském kádru i změny v trenérských kompetencích na střídačce. Nově ponese hlavní díl odpovědnosti zkušený Jaroslav Jágr. „Radek Bělohlav sehrál klíčovou roli při záchraně českobudějovického hokeje, odvedl obrovský kus práce při skládání mužstva v podmínkách, které si umí málokdo představit. Teď ale potřebujeme impuls a zkušenosti, a ty má Jaroslav Jágr,“ vysvětluje změnu generální manažer Stanislav Bednařík.
Bývalý vynikající brankář Jaroslav Jágr působil jako hlavní trenér v Českých Budějovicích už několikrát. Poprvé už v sezoně 1985-86, naposledy v sezoně 2009-10, kdy po odvolání trenéra Tlačila vedl tým ve dvou zápasech, než přišel František Výborný. Jako kouč působil i ve Francii, Švýcarsku, u mládežnických reprezentací nebo v Třinci. „Má obrovské zkušenosti a přesně to teď naše mužstvo potřebuje. Věříme, že tým má svou kvalitu, ale v utkáních to zatím neprokazuje, změnit by to měl právě Jaroslav Jágr jako kouč,“ přibližuje představy vedení Stanislav Bednařík.

Radek Bělohlav zůstává v trenérském týmu a i nadále povede tréninky a fyzickou přípravu a bude od staršího kolegy čerpat zkušenosti. „S výhledem budování konkurenceschopného mužstva do budoucna se musí Radek také více soustředit na činnost sportovního ředitele, i proto přichází tato změna,“ vysvětluje Bednařík. Kromě trenérské rošády navíc odchází Marek Posmyk do Litvínova a do Českých Budějovic se naopak vrací odchovanec Ivo Kotaška. Vedení klubu nadále hledá další možné posily. „Chtěli bychom velice poděkovat všem našim fanouškům za trpělivost, vnímáme všechny jejich podněty, jsme klubem, který je k nim maximálně otevřený. Právě v těchto těžkých chvílích potřebujeme jejich podporu nejvíc,“ shrnuje závěrem generální manažer.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....