Banes Motor České Budějovice
28.10.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Starší dorost dělá radost

Č. B u d ě j o v i c e - Poslední kompletní kola před reprezentační přestávkou moc radosti do jihočeské metropole nepřinesl. Juniorka ve dvou zápasech na hřištích soupeřů dala jen tři branky a nepřivezla ani bod. Radost tak udělali jen starší dorostenci, kteří vyhráli oba domácí zápasy bez inkasované branky! Mladší dorost musel překousnout již pátou porážku v řadě a je předposlední. Hrdinou víkendu je brankář staršího dorostu Petr Kváča, který dva zápasy po sobě vychytal nulu.

Juniorka

Výborná jen první třetina

Juniorka má před sebou hned čtyři zápasy na hřištích soupeřů a ten první sehráli hned v pátek a to v Liberci. Domácí mohli využít svoji maximální sílu a Jihočechům chyběl jen Rob a Bílek. Přesto první třetina patřila Budějovickým a ti se dokonce ujali vedení v zápase. Jenže ve druhé části se domácí probrali a dokázali dát tři branky a převzali kontrolu nad zápasem. Pak Radek Prokeš dokázal svým druhým gólem v zápase snížit, ale Tygři nenechali nic náhodě a pojistili si výsledek hned další brankou na konečných 4:2.

Jen jedna branky nestačí

Druhý pokus na zisk bodů měli junioři v sobotu v Mladé Boleslavi. Šance na body tady byla pro Jihočechy velká. Opět se ujali díky Radkovi Prokešovi vedení, ale tentokrát jim vydrželo jen dvě minuty a domácí vyrovnali. Navíc těsně před koncem druhé třetiny přidali Bruslaři druhou branku, a protože další branka v utkání nepadla, tři body za vítězství 2:1 patří domácím. Jihočeši tak v tabulce opět klesli na dno a jejich situace je stále komplikovaná. V reprezentační přestávce bude určitě o čem přemýšlet a na čem pracovat.

Starší dorost

Dobrý začátek, základ úspěchu

Díky odloženým zápasům došlo na střetnutí HC České Budějovice a Duklu Jihlava až tento pátek. Výhodu svého ledu měli Jihočeši a dokonale i využili. Do zápasu vstoupili s přehledem a brzo dali branku. Na konci první části už vedli o dvě branky a stejnou porci gólů přidali i ve druhé části. Hra domácí mužstva byla výborný a pohledná. Dukla se probudila až ve třetí části, ale Jihočeši si dokázali výsledek 4:0 pohlídat až do konce zápasu a tři body tak zůstaly v Budvar aréně.

Další vychytaná nula

V sobotu přijeli do Budvar arény hráči HC Pardubice. Jihočeši byli favority zápasu, neboť jsou na tom v tabulce lépe a navíc oba předchozí vzájemné zápasy vyhráli. Dobrý vstup do zápasu přinesl jeden gól pro domácí tým. Ve druhé části se hosté zlepšili a snažili se vyrovnat. Třetí část zase patřila Jihočechům a Pavel Samohejl dokázal přidat dvě branky a stanovil tak výsledek zápasu na 3:0 a Jihočeši se tak v tabulce posunuli na postupovou příčku i když mají odehráni nejméně zápasů.

Mladší dorost A

Závěrečný finiš na body nestačil

Mladší dorost není v dobré pohodě a snažil se to změnit v neděli, kdy hráli v Hradci Králové. Špatný vstup do zápasu znamenal, že po čtyřiceti minutách vedli domácí již 3:0 a vypadalo to, že zápas je rozhodnut. Jihočeši však zmobilizovali svoje síly a snažili se zápas zdramatizovat. Podařilo se jim snížit na rozdíl jedné branky 3:2, ale navíc to už nestačilo. Budějovičtí tak prohráli pátý zápas v řadě a v tabulce jsou předposlední.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....