Banes Motor České Budějovice
22.10.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Týmy juniorů i staršího dorostu bodovaly

Č. B u d ě j o v i c e - Tentokrát byl hrací víkend mládeže jen o něco úspěšnější než před týdnem. Juniorka dokázala doma vyhrát jeden zápas a jeden prohrát. Starší dorost ze tří zápasů získal čtyři body. Mladší dorost stále čeká na body z domácího ledu, ani dva další pokusy mu body nepřinesly.

Juniorka

V plné síle to jde lépe

Juniorka odehrála v pátek svůj zápas doma se Slavií. Pražané také nemají úplně "top" formu a tak měli domácí šanci na body. A to také proto, že mohli použít své nejlepší hráče. Jihočechům se podařilo dávat branky a dostat se do vedení 3:0. Slávisté snížili až na začátku třetí třetiny a domácí pak zbytečně znervózněli a nechali svého soupeře hrát. Naštěstí Gába vše pochytal a navíc přidal Luboš Rob pojišťovací gól a Budějovičtí tak mohli slavit vítězství 4:1.

Sparta byla lepší

Zatímco Jihočeši dokázali v pátek vyhrát, jejich další soupeř, Sparta, prohrála v Jihlavě. Přesto měla Sparta lepší vstup do zápasu a domácí přehrávala. Jihočeši dokonce dvakrát v zápase vedli, ale hosté vždy rychle vyrovnali. Po dvou třetinách byl stav 3:3, což bylo pro domácí hodně milosrdné. Hlavně problémy s rozehrávkou sráželi domácí tým stále hlouběji, přesto to vypadalo pro domácí nadějně. Hlavně když dokázali přečkat oslabení pět na tři. I tak dala Sparta čtvrtý gól a Jihočeši již nestačili vyrovnat, naopak inkasovali v power-play. Pražané tak vyhráli po zásluze 5:3 a je jasné, že Jihočechy čeká další velmi těžká sezóna.

Starší dorost

Dvoubrankové vedení na body nestačilo

Starší dorost se pohybuje na vlnách. Po třech porážkách přišlo sedm vítězství a nyní jsou opět na řadě porážky. To chtěli Jihočeši změnit v pátek v Mladé Boleslavi. Dobré předsevzetí se projevilo ve vedení 2:0. Jenže domácí zabrali a dokázali vyrovnat. Na to ještě Budějovičtí odpověděli brankou navíc, ale Bruslaři dvěma góly odskočili. Jihočechy zvrat v zápase překvapil a nepodařilo se jim vyrovnat. Při závěrečném power-play navíc domácí přidali další gól a vyhráli tak 5:3. Pozitivní je také návrat Jiřího Smejkala po zranění.

Na branky chudé derby vyhrál Písek

V sobotu bylo na programu třetí letošní jihočeské derby s Pískem. Zápas příliš krásy nepobral a dá se spíše mluvit o tom, že byl bojovný a nervózní. Budějovičtí se ujali vedení, ale to jim vydrželo do dvacáté páté minuty, kdy soupeř vyrovnal. Další branky už v zápase nepadly a to ani v prodloužení. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy a ani tam branky k vidění nebyly. Padla jen jedna a tu dali Písečtí a tak získali druhý bod za vítězství 2:1sn. Budějovičtí tak prohráli čtvrtý zápas v řadě.

V Hradci Králové to vyšlo

Starší dorost potřeboval zastavit svoji špatnou sérii a měl v pondělí další možnost v Hradci Králové. Zápas byl od začátku vyrovnaný a oba týmy se střídaly ve vedení. Většinou Jihočeši vedli a domácí dotahovali, vše do stavu 4:4. Poslední gól dali Budějovičtí a po čtyrech porážkách tak mohli slavit vítězství 5:4.

Mladší dorost A

Rebelové dotáhli zápas do vítězného konce

Mladšímu dorostu se doma vůbec nedaří a tak měl ve čtvrtek již čtvrtý pokus to změnit. Přijeli Rebelové Havlíčkův Brod a to není soupeř, který by se nedal porazit. Přesto hosté do zápasu vstoupili lépe a Jihočeši vždy jen dotahovali náskok soupeře. To se dařilo až do stavu 3:3, kdy Rebelové opět přidali branku a domácí nedokázali odpovědět. Zápas tak vyhráli hosté 4:3 a Jihočeši museli zkousnout další domácí porážku.

Poslední třetina rozhodla

Jednou to vyjít musí, to si říkají dorostenci o své domácí bilanci. Šestý pokus na zisk bodu z vlastního ledu měli v neděli a jejich soupeřem byly Pardubice. Ještě šest minut před koncem zápasu byl stav zápasu 2:2 a vypadalo to, že šance na body žije. Východočeši dali tři rychlé góly a bylo po zápase. Domácí se již na odpor nezmohli a tak šestá porážka na domácím ledě a celkově čtvrtá v řadě má podobu 2:5.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....