Banes Motor České Budějovice
21.10.2013, Jaroslav Pešek

Motor si chce napravit reputaci, čeká ho Havlíčkův Brod

Motor v posledních dvou zápasech prohrál. Nejprve podlehl Olomouci a v sobotu padl na vlastním ledě i proti Havířovu. V Kotlině se tak Jihočeši budou chtít vytáhnout a získat důležité body. Zápas 14. kola první ligy začíná dnes od 17:30.

O soupeři: HC Rebel Havlíčkův Brod

Založen: 1928
Stadion: Kotlina (kapacita 4 000 diváků)
Webové stránky klubu: hcrebel.cz
Umístění v poslední sezóně: 8. místo po ZČ (ve čtvrtfinále vypadnutí s Ml. Boleslaví)
Hlavní trenér: Jiří Mička
Poslední vzájemné utkání: 0:3

Sestava z posledního zápasu

Dolejš (Opršal) – Kolafa, Zdráhal, Jank, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Berger – Rytnauer, Říha, Drtina – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Rybalkin.


Tuto sezónu se Havlíčkův Brod podle očekávání pohybuje v horní polovině tabulky. Oproti minulému roku se však velmi změnila filosofie výběru hráčů. Havlíčkobrodští začali mnohem více vsázet na mladé borce s chutí do hry. S tím souvisí i dlouhodobé cíle, které vedení Rebelu vyhlásilo. Nově se tým z Kotliny chce zaměřit na vychování hráčů pro extraligové týmy. Principem má být skupování mladých talentů a prodej hotových hráčů připravených na nejvyšší soutěž. Představa jistě krásná, ale bude fungovat i v praxi?

Jak již bylo zmíněno výše, tým se začal zaměřovat spíše na mladé pušky a tak museli někteří starší hráči takříkajíc vyklidit pole. Jmenovitě se jedná o Milana Kostourka nebo Romana Vondráčka. Oba jmenovaní patřili v minulém ročníku k nejsilnějším článkům havlíčkobrodské skládanky a tak jejich odchod mohl být pro leckoho překvapivý. Samozřejmě tato revoluce se netýkala každého. Například kapitán týmu Lukáš Endál má v Rebelu velice silnou pozici a tak u týmu zůstává. Posílení se v Havlíčkově Brodě dočkaly hlavně obranné řady. Do týmu totiž přišli na první ligu velice nadprůměrní beci Tomáš Kolafa, Marek Drtina a Martin Vágner. Novým posilám se v dosavadním průběhu sezóny příliš nedaří, ale není všem dnům konec a na sbírání bodů bude ještě dost času.

Zaostřeno na: Brankáře

Havlíčkův brod se rozhodně může pyšnit svými brankáři. Jedničkou týmu je Daniel Dolejš, mladičký gólman, který svými výkony přitahuje pozornost extraligových klubů. Vzpomeňme, jak v historicky prvním soutěžním utkání nově vzniklého Motoru vynuloval českobudějovické střelce. V posledním kole se mu podobný kousek povedl i proti Olomouci. Výraznou persónou je Petr Opršal, který ač se na led téměř nedostane, je pro svůj tým nepostradatelný hlavně jako bavič v kabině i mimo ní. Na střídavé starty získal Rebel navíc ještě Ondřeje Kacetla z Hradce Králové.

14. kolo: HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Motor České Budějovice

pondělí 21. 10. 2013, 17:30
Kotlina

Z tábora Motoru:

"Nebudeme dělat v sestavě žádné převratné změny, zlepšit se musí hlavně naši zkušení hráči, ke kterým se pak přidají i mladí. Hrát nebude zraněný Moravec a chybět bude stále ještě Melka."

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela – Novák, Moravec, Vráblík, Kříž, Chmelíř, Pavlíček, Prokop – Kotalík, Rob, Skuhravý – Třetina, Pitule, Kuchejda – Ferebauer, Vaniš, Bárta – Ondřej, Šachl, Mavrojanidis.

Věděli jste, že ...

… havlíčkobrodský golman Petr Opršal toto léto vyhrál sázku se svými kolegy o padesát tisíc korun? Sázka spočívala v tom, zda Opršal zvládne dojít z Havlíčkova Brodu do 116 kilometrů vzdáleného Tisu za jeden den. On to však zvládl za dvacet hodin a patnáct minut. Velkou část z vyhraných peněz věnoval šťastný a vyčerpaný Opršal na charitativní účely.

Statistiky

14. kolo
HC Rebel Havlíčkův Brod
vs
HC Motor České Budějovice
5.
Umístění v tabulce
8.
13 / 7 - 0 - 1 - 5
35:37 / 22
Statistiky v sezóně
(základní část)
13 / 4 - 2 - 1 - 6
23:26 / 17
David Dvořáček 11 bodů (4+7)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Aleš Kotalík 7 bodů (3+4)
Lukáš Havel (6)
Nejlepší střelec v sezóně
Aleš Kotalík (3)
David Dvořáček (7)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Aleš Kotalík (4)
Karol Korim 6 bodů (1+5)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jiří Moravec 5 bodů (2+3)
Karol Korim, Tomáš Semrád (+6)
Marek Drtina (-7)
+/- bodování v sezóně
Petr Šachl, Jiří Moravec (3)
Marek Posmyk (-5)
Tomáš Semrád (29)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Václav Skuhravý (20)
Daniel Dolejš 92,02% - 2,82
Petr Opršal 94,29% - 1,79
Ondřej Kacetl 93,59 – 2,54
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Halmoši 92,99% - 2,08
Hynek Kůdela 97,10% - 0,97
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....