Banes Motor České Budějovice
14.10.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Junioři zachránili čest českobudějovické mládeže

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Není každý den posvícení, to si musí říci každý, kdo sledoval výsledky českobudějovické mládeže o tomto víkendu. Nedařilo se prakticky nikomu. Juniorka nedala gól na Kladně, pak těsně podlehla v Plzni. Chuť si naštěstí spravila v pondělní dohrávce s Pardubicemi, Starší dorost přišel o svou skvělou sérii vítězství, když doma dokonce dvakrát prohrál. Nedařilo se ani mladšímu dorostu, který také své zápasy ztratil.

Juniorka

Tady se možná dalo bodovat

Juniorka dvakrát doma vyhrála a teď potřebovala svoje vítězství potvrdit i na hřištích soupeřů. V pátek hrála na Kladně. Středočeši byli v tabulce pod Jihočechy a tak se šance na body zdála reálná. Leč nestalo se. Kladno všechny své body získalo doma a nechtělo nic nechat Jihočechům. Navíc hráčům zřejmě zvlhnul střelecký prach a nedokázali překonat kladenského gólmana. Ten pochytal všech dvacet pět střel a stal se hrdinou zápasu. Navíc Kladno dalo v každé třetině po brance a bylo z toho vítězství 3:0.

Vyrovnat se už nepodařilo

V sobotu jeli junioři do Plzně. Domácí byli favority zápasu, ale na ledě to nebylo znát. Budějovičtí šli na začátku do vedení, ale pak už Západočeši měli utkání ve svých rukách. Jihočeši ovšem stačili držet krok a po dvou třetinách to bylo 3:3. Pak dali domácí dvě branky za sebou a hosté dokázali odpovědět jen na jednu. Přestože bylo do konce zápasu ještě deset minut, vyrovnání se Budějovičtí nedočkali a odjíždějí z Plzně s prázdnou za porážku 4:5, přestože soupeře přestříleli 42:34.

Skvělá třetí třetina přiřkla první venkovní výhru

Do pondělní dohrávky nevstupovali junioři vůbec dobře naladěni. Po dvou posledních prohrách mířili svěřenci trenéra Tottera na led Pardubic. Přestože Jihočeši zvládli obrátit vývoj první třetiny, na ledě ČEZ Arény bylo jednogólové vedení málo a domácí ve druhé třetině dokázali srovnat. Že ale českobudějovické juniorce prospěl návrat Luboše Roba, to je znát snad při každém střídání. Právě on asistoval u čtyř branek hostí a především ve třetí třetině řídil trhák Budějovic. Pardubice tak letos teprve podruhé doma kapitulovaly, tentokrát poměrem 2:5.

Starší dorost

Poslední třetina rozhodla

V pátek přijela do Budvar arény Slavia Praha, která vede tabulku své skupiny. K vidění byl hokej nadprůměrné úrovně. Oba týmy hráli rychlý, kombinační hokej plný nasazení a osobních soubojů. Jihočeši šli do vedení, ale Slavia dokázala srovnat. Ve druhé třetině byli hosté již o trochu lepší, ale do vedení šli Jihočeši. Ti pak propásli možnost svůj náskok zvýšit a pár vteřin před koncem druhé části Slavia šťastně vyrovnala. Na začátku třetí části pak dokázali hosté dát dvě rychlé branky a na to Budějovičtí již nenašli odpověď. Slavia tak vyhrála 4:2 a přerušila tak Jihočechům sérii sedmi vyhraných zápasů v řadě.

Opět se rozhodovalo v poslední třetině

Druhý den nečekal na dorostence o moc lehčí soupeř. Do Českých Budějovic dorazil druhý tým tabulky Bílí Tygři Liberec. Domácí tým trápí řada zranění a nemocí a nejlepší hráč týmu Pavel Samohejl hrál tentokrát za juniorku. Domácí přesto bojovali. Tygři dvakrát vedli a domácí dokázali vyrovnat. Pak dali hosté dvě branky a domácí již jen snížili. V závěru zápasu pak ještě hosté přidali další gól a odvezli domů všechny body za vítězství 5:3.

Mladší dorost A

Tentokrát z Jihlavy bez bodu

Mladšímu dorostu se daří více venku než doma a tak se čekalo, že by mohl navýšit svoje bodové konto i v neděli v Jihlavě. Dukla se sice ujala v první třetině vedení, ale pro Jihočechy nebylo nic ztraceno. Rozhodla třetí třetina, kde Dukla přidala tři branky a Jihočeši nedokázali dát ani jedinou branku. Šancí měli dost, ale všech 44 střel pochytal domácí brankář. Místo bodů tak odvezli Budějovičtí domů porážku 0:4.

Mladší dorost B

Tady to měly být body

V sobotu se hrálo derby. To Českých Budějovic přijel Tábor. Ten byl v tabulce pod domácím týmem a ten byl favoritem zápasu. Úvod zápasu tomu také odpovídal. Domácí brzo vedli 2:0 a vypadalo to na pohodu. Jenže hosté nepřijeli do Budvar arény na výlet, ale vyhrát. Než do domácí zjistili, bylo po zápase. Ve druhé části dali totiž hned pět branek a body zaslouženě patří jim za vítězství 7:2. B dorost má na svém kontě pouze jedno vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....