Banes Motor České Budějovice
15.10.2013, Michal Špírek

Další výzva. Vytáhne se HC Motor i proti Olomouci?

Mladou Boleslav svěřenci Radka Bělohlava udolali, první liga ale kvapí dál a už ve středu od 18:00 se Českobudějovičtí utkají s dalším loňským účastníkem baráže o extraligu. Jak se jim na olomouckém ledě povede?

O soupeři: HC Olomouc

Založen: 1955
Stadion: Zimní stadion Olomouc (kapacita 5 500 diváků)
Webové stránky klubu: hc-olomouc.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, baráž o extraligu
Hlavní trenér: Petr Fiala

Sestava z posledního zápasu

Halász – Bartoň (C), Ondrušek, Ovčačík, Jaroměřský, Kadela, Škůrek, Rašner – Pekr, Knotek, Herman – Rác, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Švaňhal, Kindl – Králík, Diviš, Selingr – Jergl.


Dvojice nejtěžších možných soupeřů se poskládala v českobudějovickém zápasovém kalendáři hned za sebou. Duel s Mladou Boleslaví HC Motor zvládl, nyní míří na led dalšího favorizovaného celku, Olomouce. Ta si i letos myslí na postup do nejvyšší soutěže a také se na to řádně vyzbrojila. Víceletou smlouvu podepsala s exlibereckým gólmanem Tomášem Vošvrdou a zatím toho rozhodně nelituje. Na minimálně měsíční výpomoc dorazil z Třince obránce Ctirad Ovčačík a za šest odehraných duelů už se stihl stát nejproduktivnějším bekem Hanáků.

Olomouc se po rozpačitém startu rozjíždí a v posledních pěti zápasech hned třikrát soupeře přejela rozdílem třídy - v poměru 8:2 si pohrála s Benátkami, 7:1 vyhrála v Mostě a konečně v minulém kole vyprovodila Havířov hned 7:0.

Zaostřeno na: Produktivní útočná formace Olomouce

Útok Kucharczyk - Švaňhal - Kindl je pro obranu soupeřů doslova postrachem, každý z těchto hráčů už se přenesl přes desetibodovou hranici. Zkušený Radim Kucharczyk(*1979) si s mladšími parťáky skvěle porozuměl a jak Denis Kindl (*1992), tak Ondřej Švaňhal (*1989) mají zaděláno na životní sezónu.

12. kolo: HC Olomouc - HC Motor České Budějovice

středa 16. 10. 2013, 18:00
Zimní stadion Olomouc

Z tábora Motoru:

"Zpětně musím divákům poděkovat za atmosféru, kterou vytvořili v posledním zápase proti Boleslavi. Věřím, že právě toto vítězně zvládnuté utkání nás nakopne a povede se nám i v dalších zápasech. Byť je třeba dodat, že jsme opět udělali hodně zbytečných chyb. Duel s Olomoucí pro nás bude další těžkou zkouškou, jde o jeden z nejkvalitnějších celků první ligy. Věřím ale, že máme šanci uspět, chceme konečně přivézt body i z venku."

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Novák, Moravec, Posmyk, Vráblík, Chmelíř, Prokop, Semrád – Kotalík, Melka, Skuhravý – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Prokeš, Vaniš – Mavrojanidis, Přibyl, Třetina – Bárta .

Věděli jste, že ...

... hokejisté Motoru mají nejlepší úspěšnost hry v oslabení z celé první ligy? Při početní nevýhodě inkasovali jen čtyřikrát a ubránili tak 92% přesilovek soupeřů.

Statistiky

12. kolo
HC Olomouc
vs
HC Motor České Budějovice
4.
Umístění v tabulce
7.
11 / 7 - 0 - 1 - 3
44:21 / 22
Statistiky v sezóně
(základní část)
11 / 4 - 2 - 1 - 4
20:20 / 17
Ondřej Švaňhal 12 bodů (6+6)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Aleš Kotalík, Zdeněk Ondřej 5 bodů (2+3)
Ondřej Švaňhal (6)
Nejlepší střelec v sezóně
6 hráčů (2)
Denis Kindl (8)
Nejlepší nahrávač v sezóně
6 hráčů (3)
Ctirad Ovčačík 5 bodů (1+4)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Posmyk, Moravec, Novák 4 body (1+3)
Jakub Bartoň (+9)
David Škůrek (-1)
+/- bodování v sezóně
Petr Šachl (3)
Skuhravý, Třetina, Kotalík (-3)
Richard Diviš (31)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Václav Skuhravý (28)
Tomáš Vošvrda 93,64% - 1,75
Tomáš Halász 92,50% - 2,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Halmoši 94,60% - 1,88
Hynek Kůdela 100% - 0,00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....