Banes Motor České Budějovice
15.09.2013, Miroslav Mayer

Začarovaná Budvar aréna

Č. B u d ě j o v i c e - Druhý hrací víkend mládeže byl pro budějovickou mládež zkrácený, díky nemoci staršího dorostu. Juniorka se stále výsledkově hledá a nejenže nepřivezla žádný bod, ale její střelecká potence je bídná. Mladší dorost nejprve chytil „ budějovický bacil“, když doma nedal ani branku. Za středu a čtvrtek tak Motor i mládežnické týmy nedali ve třech zápasech ani jediný gól! Budvar arénu bude třeba odčarovat. Z Liberce veze mladší dorost důležité tři body.

Juniorka

Branky přišly pozdě

Juniorka si jela v pátek napravit reputaci do Vsetína. Valaši byli před tímto zápasem také bez bodu a tak měla obě mužstva stejnou výchozí pozici. Jenže zápas se více vydařil domácím. Ti po dvou třetinách vedli o dvě branky a ve třetí části přidali třetí úspěch. Teprve deset minut před koncem protrhl střeleckou smůlu Jihočechů Václav Pašek. V posledních deseti minutách padly celkem čtyři branky, oba týmy vstřelily po dvou. Vsetín tak doma vyhrál 5:2 a získal první body v sezóně. Jihočeši vyšli opět naprázdno.

Nevyšlo to ani na čtvrtý pokus

Sobotní zápas se odehrál v nedalekém Zlíně. Domácí hrají ve skvělé formě a svoji herní pohodu přenesli i do zápasu. Během prvních dvou třetin sice Jihočeši nehráli špatně, ale branky stříleli jen domácí. Brankář Gába lovit puk ze své branky hned pětkrát. Ve třetí třetině sice byli Jihočeši lepším týmem, ale jen jedna vstřelená branka nemohla výsledek zápasu zvrátit. Budějovický tým tak po dalším střeleckém trápení prohrál tentokrát 1:5 a stále má na svém kontě nula bodů.

Mladší dorost A

Střelecký bacil působil i na dorostence

Mladší dorost svůj první zápas v sezóně vyhrál a chtěl svoji formu potvrdit i v domácím zápase s Hradcem Králové. Jenže hokejky střelců zůstaly začarované i v tomto případě. Během středy nedali Jihočeši branku ani Motor a ani junioři a mladší dorost zřejmě nechtěl tyto týmy zahanbit a tak brankář Hradce Králové nemusel lovit puk ze své sítě ani jednou. Všech dvacet osm střel Jihočechů gólman Vomáčka zlikvidoval. Domácímu brankáři se tolik nedařilo, když ve druhé části inkasoval třikrát a jednou ve třetí třetině. Budějovičtí dorostenci tak ve druhém kole prohráli doma s Hradcem Králové 0:4.

Venku se střelci opět našli

V neděli jeli dorostenci k dalšímu zápasu do Liberce. Hned v páté minutě dal Karel Schmidmayer první branku a zajistil tak, že střelecká nemohoucnost byla protržena. Po první části ještě Tygři měli naději při výsledku 1:2, ale ve druhé třetině další dvě branky Jihočechů utkání rozhodly a dorostenci tak mohli slavit své druhé vítězství v sezóně, když porazili Bílé Tygry Liberec 4:1. Zůstávají tak nejúspěšnějším mládežnickým týmem HC České Budějovice.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....