Banes Motor České Budějovice
22.05.2013, Lukáš Dvořák

Redakce ovládla tipovací soutěž k MS, Miroslav Mayer se stal vítězem!

Č. B u d ě j o v i c e - Sedmnáct dní bojovalo šestnáct soutěžících, stejně jako šestnáct týmů MS o prvenství v turnaji. A dá se říct, že tak jak zůstal mistrovský pohár domácímu Švédsku, i v naší tipovací soutěži bude pomyslná trofej patřit domácímu účastníkovi. Vítězem se totiž stal šéfredaktor HC MOUNTFIELD, Miroslav Mayer.
V prvním rozsáhlejším článku jsme vám nabídli shrnutí základní fáze soutěže. Až do konce neměl téměř nikdo jistotu postupu do vyřazovací části, a tak čtvrtfinálové dvojice vytvořil až poslední hrací den. A pouze ze dvou postoupili tipující na základě bodového zisku. Ale všechno popořadě.

Skupinu STOCKHOLM ovládl útočník HC MOUNTFIELD, Michal Švihálek a o postup si to rozdal s jednou z fanynek, Kateřinou Švecovou. Oba však předpokládali vítězství českého národního týmu nad Švýcarskem. Proto o postupu do semifinále rozhodl větší počet přesně trefených výsledků a tuhle bilanci měl lepší mladík v českobudějovickém kádru. Druhou dvojici tvořil redaktor klubového webu, Lukáš Dvořák s další ženou z řad fanoušků jihočeského celku, Hanou Andrášovou. Zde se zrodilo menší překvapení, když do další části postoupila právě Andrášová. Tu bodově zachránil svým gólem Steven Stamkos, ačkoliv pro něj moc radosti nakonec nepřinesl.

Ve druhé skupině HELSINKI zvítězil fanoušek Ondřej Talíř, jemuž pořadí přisoudilo čtvrtého ze skupiny, redaktora a reportéra klubové televize, Jakuba Musila. Ten se stal druhým úspěšným členem českobudějovické redakce, protože správně uhodl jak vítěze utkání, tak střelce. Zajistil si tak účast v semifinále. Druhou dvojici obstarali šéfredaktor, Miroslav Mayer a Ondřej Novák, čtvrtý úspěšný příznivec českobudějovického týmu ze základní části. Oba však zaskočil výsledek utkání Rusko - USA, a tak stejně jako v případě Švihálka postupoval Miroslav Mayer.

První semifinálovou dvojici obstarali Jakub Musil s Hanou Andrášovou a přisouzen jim byl skandinávský duel. Ani jednomu se však nepovedlo bodovat, protože předpokládali výhru Finů i přesný Kontiolův zásah. I zde musel rozhodnout větší počet správně uhodnutých výsledků ze základní části, takže do finálového souboje zamířil Musil, na Andrášovou zbylo pouze utkání o třetí místo. Ve druhém souboji hráč - redaktor se vyplatilo zariskovat a věřit nečekanému překvapení turnaje, Švýcarsku. To udělal Miroslav Mayer, což znamenalo, že finálový souboj bude v režii redakce klubu.

V souboji o bronzovou pozici měl velké štěstí Michal Švihálek. Ten sice nestihl včas zaslat své tipy na utkání Finsko - USA, přesto mu však výhra Američanů pomohla, protože Haně Andrášové se nepovedl opětovný tip na Finsko a Kontiolu. Forvardovi HC MOUNTFIELD tak patří závěrečné třetí místo. Finálový zápas skončil fotbalově, 1:0. Jakubu Musilovi se totiž nevyplatila sázka na Švýcarsko, které si vybralo smůlu až v tom nejdůležitějším utkání na turnaji. Švédsko opanovalo z větší části domácí šampionát, což přineslo výhru i Miroslavu Mayerovi. Ten se tak stává celkovým vítězem prvního ročníku tipovací soutěže.


Celkové pořadí tipovací soutěže

1. Miroslav Mayer
2. Jakub Musil
3. Michal Švihálek
4. Hana Andrášová
5. Ondřej Talíř
6. Ondřej Novák
7. Lukáš Dvořák
8. Kateřina Švecová
9. Petr Zelenka
10. Adam Lukáš
11. Denis Müller
12. Kateřina Koudelková
13. Pavel Kantor
14. Rudolf Červený
15. Jiří Šimánek
16. Pavel Kortus ml.

Rozdělení cen

Hana Andrášová - exkluzivní možnost navštívit trénink HC MOUNTFIELD, setkat se se všemi hráči i trenéry (možnost vzít s sebou další dvě osoby)

Ondřej Talíř - hraný dres Rudolfa Červeného ze sezóny 2011/12, včetně jeho autogramu

Ondřej Novák - ročenka HC MOUNTFIELD ze sezóny 2012/13

Kateřina Švecová - sada podepsaných hráčských karet HC MOUNTFIELD za sezónu 2012/13

Petr Zelenka - plakát HC MOUNTFIELD ze sezóny 2012/13

Vítězové budou v nejbližší době kontaktováni. Všem zúčastněným děkujeme a výhercům gratulujeme!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....