Banes Motor České Budějovice
04.05.2013, Petr Lundák

Hokejisté stále řeší, kdo bude první centr. Zájem platí, říká Draisaitl

Hráčům HC Mountfield už začala letní přípava na další sezonu. Až podle testů si trenéři řeknou, na co se speciálně s hokejisty budou zaměřovat. Začnou ale na ledě.

Mistrovství světa v hokeji je v těchto dnech v plném proudu. Také českobudějovičtí hokejisté nespí. Oni mají totiž v plném proudu letní přípravu na nadcházející sezonu 2013 – 2014. K mladým hokejistům se teď právě přidávají ti zkušenější hráči, kteří jsou v klubu stále pod smlouvami.

Jak bude vůbec letní příprava mužstva vypadat? Kdo se do ní zapojí a bude HC Mountfield ještě hledat nějaké posily? To jsou všechno otázky, na které nám odpovídal hlavní trenér celku Peter Draistaitl

„Klasická letní příprava nám začala už před čtyřmi týdny. Teď máme naplánovaný blok s ledem v aréně Jardy Pouzara. Na ledě budeme jednou denně a samozřejmě k tomu bude pokračovat klasická letní příprava. Napřed si musíme otestovat, jak na tom kluci jsou a od výsledků se pak bude odvíjet všechno ostatní,“ uvedl ze začátku hlavní lodivod budějovických hokejistů s tím, že jedním z důvodů, proč hned mužstvo vjede na led je ten, že sezona skončila poměrně brzo. „Hlavně si chceme už teď vybavit a naučit všechny týmové systémy hry, aby všichni věděli, jak se mají na ledě chovat a co týmově budou potřebovat. Kromě toho všeho jsme také chtěli léto klukům zpestřit,“ doplnil zkušený trenér.

Mladý Rob je dobrý adept

HC Mountfield zatím ještě řeší, jestli pošle hokejisty na klasické týdení soustředění na Lipně anebo se hráči budou připravovat jenom čistě v Českých Budějovicích. „Individuální příprava či dovolené se budou ještě odvíjet od toho, co nám právě ukáží testy. Takže až potom budeme připravovat další průběh letní přípravy,“ dodal Draisaitl s tím, že už v srpnu čeká na Mountfiled první přípravný zápas s aktuálním mistrem extraligy, a to s Plzní.

Zatím hráčský kádr zůstává bez výraznější změn. Do letní přípravy se zapojili také Tomáš Harant a Vladimír Škoda. O oba má management klubu i nadále zájem. Letní přípravu s týmem zatím neabsolvuje útočník Aleš Kotalík, se kterým se ještě bude jednat. „Samozřejmě se bude muset brzy vyjádřit, jestli s námi počítá do další sezony. Teď to ale ještě nevíme,“ zmínil trenér. Omluvený z přípravy je obránce René Vydarený, který bojuje za Slovensko na probíhajícím světovém šampionátu a nemocný Jakub Kovář.

Není žádným tajemstvím, že klub hledá do svých řad zkušeného centra, který by mohl hrát v první formaci. „Teď nejsem schopen říci, kdo to bude a kdy tady bude. Ale zájem máme, shodli jsme se na tom, že by nám takový hráč v našem týmu mohl pomoci,“ uvedl s tím, že v rámci nových pravidel o povinném nasazování mladých hráčů klub uvažuje o velice talentovaném Luboši Robovi mladším. „Do tohoto kritéria se nám vejde obránce Plášil, kterého už máme. Mladého Roba bychom tu opravdu rádi viděli a začali s ním už pracovat. Rozhodně je to ten správný adept! Ale zatím si nyní nejsem úplně jistý, jak situace okolo Luboše nyní vypadá.“

Finále? Nezájem!

Během přestávky si Peter Draisaitl moc od hokeje neodpočinul. „Využil jsem toho faktu, že jsme vypadli tak brzo a odjel jsem za synem do Kanady, kde hraje. Strávil jsem tam skoro čtyři týdny a zrovna se hrálo první kolo play-off, tak jsem ho po dlouhé době zase viděl hrát. A potom jsme už vlastně začali letní přípravu se skupinkou mladých,“ doplnil hlavní trenér, kterého ani moc nezajímá finále fotbalové Ligy mistrů, ve kterém se proti sobě střetnou dva německé týmy. „Zajímám se o opravdový sport,“ ukončil povídání s úsměvem.


Nový obránce týmu Martin Pláněk absolvuje na úvod přípravy Wingate test.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice