Banes Motor České Budějovice
28.02.2013, Petr Kaše

JUN: CEB - SLA 0:3 - Junioři nedokázali proti Slavii skórovat

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Šesté utkání sehráli českobudějovičtí junioři ve skupině o udržení a počtvrté odcházeli poraženi. Jihočeši nedokázali na slávistickou obranu najít recept a prohráli i druhé vzájemné utkání v barážové skupině. Hosté udrželi čisté konto ve třetím utkání po sobě a vzdálili se hokejistům HC České Budějovice na rozdíl pěti bodů. Porážce nezabránil ani Karel Plášil, který si v úterý odbyl premiéru v "A" týmu Českých Budějovic.

Pražská Slavia přijela do Budvar arény v pozici nejlepšího celku barážové skupiny, když z dosavadních čtyř utkání prohrála pouze jediné. První vzájemné utkání ve skupině o udržení zvládli právě Pražané, kteří zvítězili 4:1, a také ve druhém utkání se jim podařilo Jihočechy porazit. K vítězství nasměřoval hosty Václav Tomek, jenž ve 14. minutě otevřel skóre utkání – 0:1. V závěru první části mohl vyrovnat Březina, který se řítil sám na Dlouhého, ale neuspěl.

Do druhé části vstoupili domácí hokejisté aktivně a snažili se o vyrovnání nepříznivého stavu. Ve 25. minutě fauloval hostující Babka, ale domácí přesilovku využít nedokázali. A tak udeřilo na druhé straně. Marek Ryzák našel zpoza branky Tomáše Moravce a ten překonal Bláhu podruhé – 0:2. Ještě do přestávky si dokázalo domácí mužstvo vypracovat několik dobrých příležitostí, ale hostující obrana v čele s brankářem Ederem odolala.

Na začátku třetí části dostali výhodu přesilové hry nejprve hostující hokejisté, ale třetí branku se jim přidat nepodařilo. Vzápětí si zahráli přesilovku také Jihočeši, ale ani oni nedokázali výhodu jednoho muže v poli využít. Slávisté ve třetí části především bránili své vedení a vyráželi do nebezpečných protiútoků. V 51. minutě se jim ještě přečíslení tři na jednoho využít nepodařilo, ale za další půl minutu se již mohli hosté radovat potřetí. Jakub Babka asistoval a Jakub Jedlička překonal Bláhu – 0:3. Tři minuty poté dostali Jihočeši ještě jednu možnost přesilové hry, ale ani tu nedokázali využít. Hosté si tak odváží z Budvar arény tři body a zůstávají v čele skupiny o udržení, navíc třetí utkání v řadě neinkasovali.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice