Banes Motor České Budějovice
28.02.2013, Pavel Kortus ml.

Vítkovice mají čtyři vyrovnané pětky, varuje kouč Draisaitl

Č. B u d ě j o v i c e - Kouč českobudějovického HC Mountfield Peter Draisaitl ví, že jeho svěřence nečeká v sérii s Vítkovicemi nic jednoduchého. "Mají čtyři vyrovnané formace a budeme se muset na ně dobře připravit,“ upozorňuje zkušený stratég před startem předkola. To Jihočeši rozehrají v pátek a v sobotu v Budvar aréně.

Úterní dramatický večer rozhodl, že se českobudějovický Mountfield v předkole play off utká s Vítkovicemi. Kouč Jihočechů Peter Draisaitl nad sokem nejásá, ale ani není zklamán. „Musíme to brát tak, jak to je. Čekají nás Vítkovice a musíme se na ně připravit nejlépe, jak to jen jde,“ zdůrazňuje českobudějovický lodivod. O vybírání soupeře nemohla být ani řeč. „O nadcházejícím soupeři nemělo cenu se před utkáním bavit. Samozřejmě na to padlo v kabině slovo, ale nemohli jsme to nijak ovlivnit,“ zdůrazňuje.

Peter Draisaitl na lavičce HC Mountfield

Draisaitl už spřádá plány na nejbližšího soupeře. „Velký rozdíl bude samozřejmě v kluzišti. Zatímco u nás se hraje na malém, tak to je jejich je obrovské. Ale pro oba týmy je to stejné a kdo se s tím vypořádá lépe, tak ten postoupí,“ tvrdí. Jihočeši rozehrají sérii v pátek a v sobotu dvěma domácími střetnutími. „To, že začínáme doma a odehrajeme zde i případný pátý duel, bude výhoda pouze tehdy, pokud z toho výhodu uděláme,“ říká s úsměvem kouč Jihočechů.

Vítkovice táhnou už několik sezon zkušení Burger s Ujčíkem, ale Peter Draisaitl našel i další nebezpečné hráče. „Vítkovice mají řadu zkušených a kvalitních hráčů. Nesmíme zapomenout na Romana, Hrušku nebo Hunu, kterým se daří v poslední době. Mají čtyři vyrovnané formace a budeme se muset na ně dobře připravit,“ vytyčuje cíl nejbližších dní. Pro Draisaitla to budou první české vyřazovací boje. „Těším se na ně jako na každé jiné,“ směje se. „Play off je v hokeji to, o čem v něm běží. Pro tyhle zápasy se hraje a u mě to není nic jiného.“

Marodka Jihočechů není vyprázdněná a do konce sezony ani nebude, jelikož Soudek s Kolarzem letos zřejmě dohráli. „Se Slavií nenastoupili Mertl, Ptáček nebo Kotalík, kteří dostali volno pro doléčení drobných šrámů. Ale v pátek by měli naskočit stejně jako Škoda,“ přidává pozitivní informace. Horší je to v případě Ladislava Kohna. „Tam to nevypadá moc dobře. Start Petera Mikuše je také nejistý, necháváme to na něm. Přeci jen dlouho nehrál a ten návrat je hodně náročný,“ tvrdí Draisaitl.

K vyřazovacím bojům nezpochybnitelně patří i rituály, které se však českobudějovického stratéga příliš netýkají. „Já rituály neřeším, já jsem trenér,“ tvrdí s úsměvem. „A ani bych se toho případně neúčastnil. To jsou věci hráčů a já jim v tom nebráním. Ale já jsem z pozice trenéra trošku jinde,“ říká s faktem, že se od kouče HC Mountfield ničeho specifického v závěru sezony nedočkáme.

Mountfield rozehraje předkolo play off v pátek od 17.30 domácím duelem. V sobotu od 17 hodin se v Budvar aréně napíše druhý díl série. Boje se přesunou v pondělí do Vítkovic, kde se začne hrát rovněž od 17 hodin.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....