Banes Motor České Budějovice
26.02.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Na pořadu jsou těžší soupeři

Č. B u d ě j o v i c e - I tento víkend pokračují mládežnické soutěže a blíží se k finiši. Juniorka sehraje jen jeden zápas. Starší dorost má před sebou ještě poslední dva zápasy na ledě soupeřů před koncem nadstavbové části a připravuje se na play-off a čekají ho opravdu silní soupeři. Mladší dorost A čekají tento týden dva zápasy se svými sousedy v tabulce. B dorost se představí jen jednou. Pozornost je upřena především na starší dorost, který má naději vybojovat pro českobudějovický hokej úspěch.

Juniorka

Junioři dohrávají soutěž bez velkých nervů. Přesto si dovedou některé zápasy pěkně komplikovat. Důkazem je poslední zápas na ledě posledního Ústí nad Labem. Tentokrát změří ve čtvrtek svoje síly s nejlepším týmem v barážové skupině - Slavii Praha. Pražané mají o tři body více a o jeden zápas méně a vyrovnané skóre 100:100. Z předchozích třech zápasů vyšli Jihočeši jako vítězové dvakrát, ale poslední střetnutí skončilo lépe pro Slavii, která vyhrála 4:1 . Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost nečeká nic lehkého. Na „moravský“ trip zajíždí nejprve v pátek na led lídra soutěže HC Oceláři Třinec. Oceláři vedou celou soutěž s přesvědčivým náskokem a zdá se, že nemají konkurenci. Ovšem tři z pěti zápasů, které letos prohráli, ztratili na svém ledě. Třinec má na svém kontě hned několik nej. Nejvíce vstřelených branek, nejlepší přesilovky, nejvíce branek v oslabení a druhá nejlepší obrana. V první desítce bodování soutěže jsou hned tři hráči Třince, když vede Ondřej Kovařčík 66(30+36). V posledních dvou kolech vybojovali Oceláři jen dva body, když nejprve prohráli v Liberci 2:3 a pak vyhráli v Jihlavě 4:3sn. Jediný vzájemný zápas vyhráli Třinečtí v Budvar aréně 6:4 .

V sobotu se dorostenci přesunou do Ostravy, kde sehrají zápas s Vítkovicemi. Těm patří druhé místo v tabulce a mají náskok tří bodů na třetí Liberec. Na svém ledě ovšem Vítkovice již pětkrát prohrály a dá se s nimi hrát. Navíc první zápas vyhráli v Budvar aréně Jihočeši 4:2 a tak by mohli podobný kousek zopakovat i tentokrát. Vítkovičtí dokázali v posledních zápasech naplno bodovat, když porazili Jihlavu 6:3 a Liberec 6:4. Jihočeši mají před sebou těžký test před vypuknutím bojů v play-off a mohou si otestovat svoje možnosti.

Mladší dorost A

Tento týden sehrají mladší dorostenci dva zápasy. Ten první je čeká ve čtvrtek, kdy zajíždí do Prahy na souboj se Spartou. Pražené jsou šestí a mají jen o dva body méně než Jihočeši. Doma vyhrála Sparta jen šest zápasů ze čtrnácti a to ji nedává příliš velkou úspěšnost. Soupeři se spolu utkali již třikrát. První dva duely vyhráli Pražané a to 4:3sn a 6:0. Ovšem poslední zápasy vyhráli Jihočeši vysoko 9:2. V neděli vyhrála Sparta v Mladé Boleslavi 1:0.

V neděli se extraligový tým představí na svém ledě, kde přivítá Mladou Boleslav. Bruslaři si letos drží pěkné třetí místo s náskokem osmi bodů na Jihočechy, ale s velkou ztrátou na druhý tým tabulky. Na hřištích soupeřů se Bruslařům daří, když mají skoro poloviční úspěšnost zisku bodů. Vzájemná bilance hovoří jasně pro Středočechy, kteří vyhráli všechna utkání a povolili svému soupeři jen jeden bod. Zápas se odehraje v neděli od 12.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehraje tento týden souboj s Benátkami nad Jizerou. Soupeř je v tabulce o udržení v soutěži beznadějně poslední a nemá šanci na zlepšení své pozice. Čtyři z pěti bodů získaly Benátky na svém ledě. Oba předchozí duely vyhráli Budějovičtí a to 3:1 a dokonce 18:1 ! Favorit zápasu je jasný.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....