Banes Motor České Budějovice
24.02.2013, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže: Na nájezdy a prodloužení se Jihočechům nedařilo

Č. B u d ě j o v i c e - Blížící se konec sezóny příliš mládežnickým týmům nesedí. Juniorka sice v obou zápasech bodovala, ale vždy dosáhla jen na jeden bod. Starší dorost se minulý týden skvěle nadechl, ale tentokrát jeho střelcům zvlhnul střelný prach. Jen bod ze dvou zápasů také určitě není to, co by si trenéři představovali. Mladší dorostenci prohráli a vše tak musel zachraňovat mladší dorost B, který sice ztratil nadějné vedení, ale nakonec zvítězil po nájezdech.

Juniorka

Z Kladna s jedním bodem

Ve čtvrtek jeli junioři letos naposledy do Kladna. Vzhledem k tomu, že obou týmům o nic nejde, mohl se hrát uvolněný hokej. Kladenští v zápase vždy vedli a Jihočeši jen dotahovali. Oba brankáři měli sice dost práce, ale dařilo se jim. Po šedesáti minutách svítili skóre 2:2 a prodlužovalo se. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu domácích, kteří rozhodli brankou z poslední minuty prosloužení a dva body za vítězství 3:2p zůstávají na Kladně.

Závěrečný finiš stačil jen na bod

V sobotu hráli junioři na hřišti posledního celku tabulky a jistého účastníka baráže Ústí nad Labem. Lvi se zřejmě připravují na boje o udržení v extralize juniorů a brali zápas jako vhodnou přípravu. Jihočeši byli dlouho neúčinní a Lvi tak mohli zvyšovat svůj náskok až na 3:0. Tento stav byl ještě devět minut před koncem zápasu. Pak se Budějovičtí probrali a dokázali dát rychle tři branky a dovést zápas do prodloužení. Tam branka nepadla a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich měli navrch domácí tak zvítězili 4:3sn. Dvě branky Jihočechů vstřelil Adam Přibyl.

Starší dorost

Výprask od Pirátů

Dorostenci odjížděli v pátek do Chomutova příjemně naladění díky dvěma výhrám v domácích zápasech i zlepšenému hernímu projevu. Piráti ovšem byli dobře připraveni a dovolili Jihočechům skórovat až za stavu 3:0. Ze snížení se mohli hosté radovat jen chvilku, protože vzápětí si domácí vzali své vedení zpět a dalším gólem rozhodli o svém jasném vítězství 6:2. Přestože zápas byl na střely téměř vyrovnaný, efektivita střelby hovoří jasně pro Piráty. Jihočeši vědí, kde je tlačí bota.

Kladno tento víkend Jihočechům nepřeje

V sobotu hráli dorostenci další zápas na Kladně. Vzhledem k postavení v tabulce se čekal vyrovnaný mač a to se potvrdilo. První branku dali domácí a tím získali výhodu. Jihočeši vyrovnali až osm minut před koncem díky svému nejlepšímu střelci Radku Prokešovi. Tentokrát měli Kladenští i výraznou střeleckou převahu, ale nedokázali ji využít. Zápas dospěl do prodloužení a posléze i k samostatným nájezdům. Tam se štěstěna přiklonila k domácímu celku a ten tak vyhrál 2:1sn a Jihočeši odjeli domů jen s jedním bodem. Tři branky ze dvou zápasů není dobrý výsledek a v tréninku je na čem pracovat.

Mladší dorost

Jihočeši nechaly všechny body Liberci

Mladší dorostenci měli na programu pouze jeden zápas, který se jim však příliš nepovedl. Ve 33. minutě prohrávali už 3:0, pak však dokázali díky dvěma brankám v jedné minutě zkorigovat. Třetí třetina bohužel patřila hostům z Liberce, který tak bere z jihu Čech plný počet bodů - 2:4

Mladší dorost B

"Béčko" vydřelo druhý bod v nájezdech

Mladší dorost B měl utkání s jihlavským "Béčkem" rozehrané velmi dobře. Po první třetině vedli hosté z Českých Budějovic 2:1 a stejným výsledkem vyhráli i druhou dvacetiminutovku. Dukla však dokázala ve třetí části dvěma brankami vyrovnat a vynutila si tak prodloužení. V něm branka nepadla a rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich byli šťastnejší Jihočeši a připisují si tak dva body do tabulky - 5:4sn.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....