Banes Motor České Budějovice
30.01.2013, Radek Papáček

Jakub Kovář v reprezentaci na švédské hry!

Jakub Kovář bude opět reprezentovat! Českobudějovický brankář je v nominaci české reprezentace na švédské Oddset Hockey Games, které se uskuteční od 6. do 10. února 2013. Kolegou Jakuba Kováře na této reprezentační akci bude další jihočech Alexandr Salák, který v současné době nastupuje za Färjestad.

Čtyřiadvacetiletý gólman reprezentační dres naposledy oblékl na loňském mistrovství světa, kde nastoupil celkem k 6 zápasům a byl oporou národního týmu.

Jakub Kovář se v průběhu letošní sezony musel vyrovnávat se zraněním ruky, nyní už je však znovu ve výtečné formě. Odměnou mu je pozvánka od Aloise Hadamczika na švédské hry.

Perspektivní brankář nedávno prodloužil kontrakt s HC MOUNTFIELD. Stávající smlouva byla platná do konce této sezony. Vedení českobudějovického klubu se tak Kovářem domluvilo na jejím prodloužení do dubna 2014.

Do týmu na švédské hry kouč Alois Hadamczik nominoval i další hokejisty se zkušeností s jihočeským hokejem. Reprezentovat vedle brankářů Kováře se Salákem budou také obránci Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta, Švýcarsko) a Michal Barinka (HC Vítkovice Steel). Mezi útočníky pak dres národního týmu obléknou Jiří Novotný (Lev Praha, KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava, KHL) a Václav Nedorost (Doněck, KHL).


Foto: Petr Kraus

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice