Banes Motor České Budějovice
22.01.2013, Petr Kaše

Z utkání s Kometou si můžeme vzít jen pozitiva, říká Tomáš Harant

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Pět utkání v řadě nepoznali hokejisté Českých Budějovic hořkost porážky. V televizním utkání s Kometou prohrávali Jihočeši již o dvě branky. V závěru třetí části ale vyrovnal Lukáš Květoň a stejný hráč vystřelil domácím bod navíc v samostatných nájezdech. Obnovenou domácí premiéru si v barvách HC MOUNTFIELD připsal slovenský obránce Tomáš Harant.

Tomáši, dlouho to vypadalo, že vaše obnovená domácí premiéra nedopadne dobře. Nakonec se vám v závěru podařilo vyrovnat a v samostatných nájezdech jste urvali bod navíc, takže asi spokojenost?
Určitě ano, všichni jsme moc rádi, že se nám podařilo utkání otočit a získali jsme velmi důležité dva body.

Tomáš Harant

Jak by jste popsal situaci při první brance Komety, kdy jste byl na ledě s Františkem Ptáčkem? Vypadalo to na špatné střídání, díky kterému se hosté dostali do přečíslení.
Nemyslím si, že by to bylo špatným střídáním. Kometa na nás vyvinula tlak, nám se nepodařilo kotouč vyhodit ven z pásma, což hosté dokázali bohužel potrestat.

Na ledě jste byl také u druhé branky Komety…
Bohužel jsme špatně zareagovali na odražený kotouč, ten se dostal za branku k jednomu z hostujících hráčů, který pouze posunul na spoluhráče a ten se nemýlil. Naštěstí nás to nepoložilo, bojovali jsme, začali jsme dohrávat osobní souboje a nakonec se nám podařilo urvat dva body, za které jsme moc rádi.

Jak se vám hrálo poprvé po několika letech v Budvar aréně? Změnilo se tady za tu dobu něco?
Myslím, že je vše pořád stejné, na špičkové úrovni. Mě se zde vždy hrálo velmi dobře a tak tomu bylo i dnes.

Dnešní utkání, plné osobních soubojů, kdy jste navíc museli dobývat obranné pásmo Komety, vás muselo stát hodně sil. Hosté hráli tvrdě a agresivně, navíc některé zákroky byly opravdu na hraně že?
Paradoxně nás to naopak možná nabudilo a probralo. My jsme se soustředili pouze na svou hru, snažili jsme se neoplácet, hrát naplno a bojovat. Z dnešního utkání si můžeme vzít jen pozitiva.

Vy jste se tam ve třetí třetině dostal také do jedné strkanice u branky Komety, kdy po vás vystartovali hned tři hostující hráči.
Já jsem pouze projížděl kolem brankoviště a s někým jsem se tam srazil, ale nebyl to úmysl. To vyplyne ze hry.

Máte za sebou dvě vítězná utkání v dresu HC MOUNTFIELD. Jaký je podle vás největší rozdíl mezi českou a slovenskou Extraligou?
Určitě jsou tu kvalitnější hráči. Na Slovensku to bohužel vypadá tak, jak to vypadá, což do budoucna není moc pozitivní. Tím, že jsou zde tak kvalitní hráči, je to jednodušší i pro mě. Jsem moc rád, že mohu opět nastupovat v české Extralize, navíc zde v Českých Budějovicích.

Vladimír Škoda: Od poloviny utkání jsme byli lepším mužstvem

Tři vítězná utkání má za sebou v barvách HC MOUNTFIELD Vladimír Škoda. Na premiérovou branku v mateřském klubu však stále čeká. Útočník se sedmnáctkou na dresu věří, že se branky co nejdříve dočká.

Vladimír Škoda

Vladimíre, téměř polovinu utkání jste za Kometou výrazně zaostávali a prakticky jste nedokázali ohrozit hostující branku. Čím to, že vás Brno tak přehrávalo?
Kometa začala s defenzivní taktikou a my jsme se těžko dostávali přes střední pásmo. Oni hráli na brejky a dva z nich se jim podařilo využít. V kabině jsme si říkali, že to musíme změnit a myslím si, že od poloviny utkání jsme už byli lepším mužstvem. Převzali jsme iniciativu, vytvořili si tlak na bránu a nakonec z toho padly i góly.

V průběhu druhé části si trenéři trošku nečekaně vzali time out. Co vám říkali?
Snažili se nás hlavně uklidnit, do konce utkání zbývala spousta času. Navíc někteří kluci si po stažení na tři pětky potřebovali oddychnout. Bylo to rozhodnutí trenéra, a jak bylo vidět, naladil nás správně a naštěstí to zafungovalo.

Ve třetí části jste na Brno vlétli a jasně jste ho přestříleli, za což jste nakonec byli odměněni vyrovnávací brankou.
Do závěrečné třetiny jsme šli s tím, že budeme střílet z každé pozice, protože bez střelby góly nedáte. Snažili jsme se chodit do branky, do každého souboje naplno a žádný puk pro nás nesměl být ztracený. Nakonec to přineslo ovoce.

Podařilo se vám zvítězit i ve třetím utkání, ve kterém jste nastoupil. Lepší start jste si asi nemohl přát že?
Jsem moc rád, že se nám daří vyhrávat. Tabulka je nesmírně našlapaná a každý bod je zlatý. Kluci začali vítěznou sérii ještě před tím, než jsem přišel a já jenom doufám, že bude pokračovat co nejdéle. Chceme získat co nejvíc bodů a posunout se v tabulce co nejvýš.

V Žilině jste střílel góly jako na běžícím pásu, na první branku v novém dresu však stále čekáte.
Je to pro mě nezvyk, byl jsem zvyklý pravidelně bodovat, rozhodovat zápasy. Tady na to zatím čekám. Už v Liberci jsem měl dost šancí, bohužel jsem žádnou z nich nevyužil. Snažím se si z toho nedělat velkou hlavu, mám tady trošku jiné úkoly, než jsem měl v Žilině. Na tréninku se snažím to pilovat, nyní to musím přenést i do zápasů. Musím hrát pořád naplno a jednou to určitě přijde.

Na nájezd jste si nevěřil?
Na nájezdy jsou určení kluci, kteří jezdí celou sezónu. V Žilině jsem nájezdy jezdil, tady mají důvěru jiní, což naprosto respektuji. Jsem připraven na všechno a příště se třeba může stát, že důvěru dostanu já.

V dnešním utkání jste nastoupil na křídle. Jak vám vyhovuje tento pro vás nezvyklý post?
Na křídle jsem hrál už minule s Alešem Kotalíkem a Láďou Kohnem. Nevidím v tom problém, myslím, že mohu hrát kdekoliv. Kromě obránce a gólmana (směje se). Poslední roky jsem hrál bránícího centra, teď jsem naopak nastupoval na křídle, což mi vyhovuje. Dovedu se přizpůsobit, v minulosti jsem už navíc křídlo hrával.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....