Banes Motor České Budějovice
22.01.2013, Miroslav Mayer

Zápasy mládeže: Dosáhne juniorka na play-off?

Č. B u d ě j o v i c e - Středem zájmu budějovických příznivců mládežnického hokeje budou poslední dva zápasy základní části juniorské NOEN extraligy, ve kterých se rozhodne o tom, zda sezóna juniorů bude úspěšná, či nikoli. Starší dorost bude mít opět šanci doma vybojovat první vítězství v nadstavbové části, když zatím získal jen bod. Dva zápasy čekají i na mladší dorost A, který minule vyšel střelecky naprázdno. B dorost bude mít volno.

Juniorka

Juniorku čekají zápasy o bytí a nebytí. Pokud v posledních dvou zápasech získají šest bodů, postupují do play-off. Je dobré, že to mají Jihočeši ve svých rukou a nemusejí spoléhat na cizí pomoc. Ovšem soupeři mají tutéž motivaci a nebudou rozhodně hrát odevzdaně. Hned ve čtvrtek přijede do Budvar arény mužstvo Bílí Tygři Liberec. Tygři jsou o jedno místo výše a mají o jeden bod více. Na hřištích soupeřů získali Severočeši jen o dva body více a tak se bude jednat o vyrovnaný souboj. Tygři dali sice více branek, ale na druhou stranu jich i více dostali. Jsou o dost lepší při přesilových hrách, ale v oslabení více inkasují. Nejlepší Tygr je v bodování soutěže na devátém místě a nejlepší Jihočech je až čtyřicátý sedmý. V Liberci dokázali Tygři zvítězit 6:3, a pokud by vyhráli i tentokrát už jsou Jihočeši bez šance na postup a čeká je skupina o udržení a nervy až do konce soutěže. V posledních dvou zápasech si Tygři vedli dobře, když vyhráli na Kladně 5:1 a doma porazili Plzeň 5:4sn. Důležitý zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.30 v Budvar aréně.

Pokud Jihočeši ve čtvrtek uspějí, tak budou mít velkou motivaci k dalšímu zápasu, který sehrají v Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou naopak o místo níže a mají o bod méně. Stále tak mají naději na postup, ale musí se spoléhat na pomoc ostatních mužstev. Navíc hrají čtvrteční zápas v Plzni a ani ta nemá jistou účast a zápas určitě nevypustí. Může se tak stát, že Středočeši již nebudou mít o co hrát, ale to samé se může stát i Jihočechům. Každopádně Bruslaři jsou na svém ledě letos hodně slabí, když mají druhou nejhorší bilanci ze všech mužstev. Střelci jsou také třetí nejhorší z celé soutěže a ani přesilovky a oslabení nepatří k chloubám Bruslařů. Ovšem v Budvar aréně dokázali Středočeši vyhrát 5:3. I Bruslaři ovšem mocně finišují a chtějí do play-off. Poslední dva zápasy totiž vyhráli. Nejprve v Chomutově 4:3 a pak doma s Kladnem 4:2. Snad bude v tomto utkání , z pohledu Budějovických, o co hrát.

Starší dorost

Starší dorost zatím v nadstavbě nevyhrál, ale to se může změnit hned v pátek. Soupeř nebude vůbec snadný, přijede totiž lídr soutěže HC Oceláři Třinec. Oceláři celkem v klidu vedou tabulku o devět bodů a za celou sezónu ztratili jen deset bodů! Venku to umějí skvěle, když prohráli jen jednou. Celkově vládnou ve téměř ve všech statistikách a jsou tak favority zápasu. Ovšem Jihočeši potřebují zabrat a konečně naplno bodovat, protože jim patří jedenáctá příčka a to se jim určitě nelíbí. V nejlepší desítce bodování soutěže má Třinec hned tři hráče, Jihočeši jen jednoho. Všechny zápasy v nadstavbové skupině Třinec bez problémů vyhrál. Naposledy doma roznesl Liberc 6:1 a Jihlavu 5:2. Zajímavý souboj se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

V sobotu se v Českých Budějovicích představí další soupeř z Moravy. Tentokrát to budou HC Vítkovice. Ty drží páté místo a mají o patnáct bodů více. Na hřištích soupeřů se Vítkovickým vcelku daří, když jsou v tomto ohledu čtvrtí v celé soutěži. Navíc disponují druhým nejlepším útokem z celé soutěže! Ze čtyř zápasů nadstavbové části mají Vítkovice čtyři body a to také není příliš dobrá bilance. Naposledy doma Vítkovice podlehly Jihlavě 3:6 a porazili Liberec 5:0. Zápas se odehraje v sobotu od 12.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Tentokrát sehraje mladší dorost dva zápasy v týdnu. Ve čtvrtek se představí v Jihlavě. Dukla je v tabulce osmá, ale na Jihočechy ztrácí jen čtyři body. Na domácím ledě Dukla dokázala vyhrát jen pět zápasů ze třinácti a to není moc dobrá úspěšnost. Navíc má druhou nejhorší přesilovku v soutěži a vůbec nejhorší oslabení. První zápas ovšem Budějovičtí v Jihlavě prohráli 3:4 a doma pak vyhráli 3:1. V posledním kola prohrála Dukla v Mladé Boleslavi 1:5.

V neděli již dorostenci nastoupí opět na svém ledě a přivítají Havlíčkův Brod. Rebelové jsou v tabulce na předposledním místě a dokázali zatím vybojovat jen dvacet dva bodů, z toho venku jen sedm. Jenže zatím drží Rebelové s Jihočechy vyrovnanou bilanci, když doma vyhráli 3:2, ale v Budvar aréně prohráli 1:4. V posledním kole prohráli rebelové ba Spartě 1:5. Zápase se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně..

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....