Banes Motor České Budějovice
20.01.2013, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže: Juniorka ještě žije

Č. B u d ě j o v i c e - Právě odehraný víkend nepřinesl příznivcům budějovického hokeje moc radosti. Nejvíce sledovaný tým - juniorka, vybojoval jen jeden bod a boj o play-of si tak ztížil. Starší dorost také dokázal vybojovat jen jeden bod a v nadstavbové části se zatím hledá. Mladší dorost nedokázal ani ve třetím letošním zápasy dát Kometě alespoň branku. Přestřelku nezvládl ani dorost B, který ztratil nadějné vedení v Liberci.

Juniorka

Pozdní procitnutí

Svůj boj o play-off začali junioři ve čtvrtek doma a přivítali Vítkovice. Hosté vedou tabulku soutěže a byli favorit zápasu. Jihočeši ovšem musejí bodovat za každou cenu. Tentokrát jim ovšem vstup do zápasu nevyšel. Po dvou třetinách vedli hosté v pohodě 5:0 a to je uklidnilo. Domácí se v poslední třetině probudili a díky zlepšené hře a využitím přesilovek snížili až na 4:5. O vyrovnání se Budějovičtí pokoušeli při hře bez brankáře, ale zkušení hosté přidali další gól a vyhráli tak 6:4. Tři branky za domácí dal Adam Přibyl. Je jen škoda, že procitnutí domácí týmu přišlo až ve třetí třetině.

Bod není špatný, ale bude stačit?

V sobotu jeli junioři vybojovat zpět ztracené body do Třince. Tentokrát si Jihočeši dali velký pozor na obrannou činnost a brankář Ondřej Bláha se také činil. Střelci na obou stranách si tentokrát vzali volno a tak zápas skončil bez branek. Nic na tom nezměnilo ani prodloužení a tak došlo na samostatné nájezdy. Boj o druhý bod vyšel lépe domácím, kteří proměnili dva nájezdy a Jihočeši ani jeden. Konečná výsledek 1:0sn tak přinesl pouhý bod, který ovšem může mít za týden svoji váhu.

Starší dorost

Jihočeši tahali za kratší konec

V pátek hráli dorostenci poprvé v nadstavbové části doma a potřebovali získat body. Jenže Chomutov nepřijel do Českých Budějovic na výlet, ale bojovat. Dařilo se jim dávat branky a domácí stačili vždy jen vyrovnat. Celý zápas probíhal tak, že hosté dali branku a domácí vyrovnali. To vydrželo až do třetí části a do stavu 5:5. Tak skončilo utkání po šedesáti minutách hry i po prodloužení. Na řadu přišly samostatné nájezdy a rozhodlo se až ve třinácté sérii. Úspěšnější byli hosté a vybojovali tak dva body za vítězství 6:5sn. Tři body v zápase vybojoval Jiří Smejkal.

Čeká se na vítězství

V sobotu přijelo do Budvar arény Kladno. Podle postavení v tabulce to byl hratelný soupeř a výhoda domácího ledu měla hrát svoji roli. Jenže nehrála. Jihočeši se sice ujali vedení 1:0, ale to bylo v zápase naposledy. Hosté se rozjeli a vedli již 3:1. Menší nadějí bylo snížení na 2:3, ale téměř vzápětí si hostí vzali dvou brankový náskok zpět a do konce zápasu se již nic nestalo a Kladenští tak odvezli tři body za vítězství 4:2. Jihočeši tak již čtyři zápasy za sebou nedokázali vyhrát a ze čtyř zápasů nadstavby mají jen jeden bod a inkasovali hrozivých dvacet jedna branek. První branku zápasu dal Kamil Suchánek.

Mladší dorost A

Zakletá branka Komety

nedělním soupeřem českobudějovického dorostu v Budvar aréně byla Kometa Brno. Ta je suverénem soutěže a favoritem byla i tentokrát. Přesto nechtěli domácí utkání odevzdat, ale snažili se uhrát se soupeřem přijatelný výsledek. Hosté se pyšní nejlepší obranou v soutěži a ta byla překážkou i tentokrát. Kometa dal dvě branky v první části a totéž zopakovala i v závěrečné části. Jihočeši nedokázali dát ani branku. Brňané tak neinkasovala ani ve třetím vzájemném zápase a Jihočeši budou mít již jen jednu šanci tuto nepříznivou bilanci napravit. Tentokrát Kometa vyhrála 4:0 a upevnila si vedení v soutěži.

Mladší dorost B

Fatální výpadek ve druhé třetině

K poslednímu zápasu základní skupiny odjeli dorostenci v neděli do Liberce. Úvod zápasu jim vyšel jako ve snu. Během dvanácti minut dali čtyři branky a vypadalo to, že tentokrát bude vítězství pro Jihočechy jasné. Ve druhé části se karta obrátila. Tygři se rozehráli a hlavně dávali jednu branku za druhou. Po skončení druhé části bylo na ukazateli skóre 7:5. Ve třetí části se už divočina zastavila a konečný výsledek byl 8:6 pro domácí Tygry. Erik Bahula získal čtyři body (1+3).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....