Banes Motor České Budějovice
24.11.2012, Jakub Musil

Jihočeši zajíždí do lázeňského města. Přivezou body?

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Nedělní odpoledne nabídne souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. HC MOUNTFIELD, který v pátek ztratil slibně rozjetý zápas se Zlínem, zajíždí do města horkých pramenů. Karlovy Vary sice v minulém zápase nestačily na poslední Liberec, ale tři předchozí zápasy ukázaly, že pro Jihočechy rozhodně nebudou snadným soustem.

O soupeři – HC ENERGIE KARLOVY VARY

Semafor Lukáše Mensatora
Druhá polovina základní části Tipsport extraligy už klepe na dveře a hokejisté Karlových Varů v ní pravděpodobně budou chtít nasbírat více bodů, než v té první. Vstup do sezóny jim totiž nevyšel zcela podle představ a po čtyřiadvaceti odehraných zápasech jim patří předposlední třinácté místo. Že to nebude sezóna jednoduchá ukázali hned první tři zápasy, ve kterých si svěřenci trenérů Kýhose a Pešouta připsali pouze jeden bod. Poté sice přišlo několik povedenějších zápasů, avšak na jednu výhru vždy navázala série několika porážek. Neuspokojivé výsledky tak volaly po změně. Ta přišla záhy. Trenérskou lavičku opustilo na začátku listopadu duo Vladimír Kýhos – Martin Pešout a na jejich místo přišel exsparťanský Richar Žemlička, jemuž asistuje Jaromír Kverka starší.

Výměna trenérů byla, zdá se, správným impulsem. V prvním zápase pod novou trenérskou dvojicí sice Karlovarští nestačili na brněnskou Kometu, poté ale přišla série tří výher. Nutno dodat, že výhry to byly velice těsné. V Pardubicích to ještě bylo za plný počet bodů (1:2), s Vítkovicemi a Chomutovem však hráči slavili až po nájezdech (2:1sn, 1:0sn). V posledním zápase pak hokejisté z lázeňského města nestačili na poslední Liberec, kterému dvěma brankami pomohla i nová posila, bouřlivák Radek Duda.


HC ENERGIE KARLOVY VARY - HC MOUNTFIELD
neděle 25. 11.
15:30
KV Arena


Zaostřeno: Lukáš Pech

Talentovaný útočník začínal s hokejem v jihlavské Dukle, kde si ho v juniorských letech vyhlédla tehdejší Becherovka Karlovy Vary. Ještě v juniorském věku se mu podařilo nakouknout do extraligy dospělých a během hostování v prvoligové Kadani se ukázalo, že tenhle mladík má před sebou slibnou budoucnost. Postupem času se vypracoval v elitního karlovarského centra a v sezoně 2011/12 se stal i nejproduktivnějším hráčem týmu a vysloužil si pozvánku do reprezentace.

V právě probíhajícím ročníku patří k základním pilířům Energie, což potvrzuje devátým místem v kanadském bodování celé extraligy. Doposud nasbíral 28 bodů za 6 branek a 22 asistencí.


Karlovarští hokejisté se stali jedním z prvních zářezů na pažbě kanadského bijce ve službách Plzně Ryana Hollwega. Vzdorovali sice statečně, ale proti „splašeným kladivům“ zámořského rváče neměli mnoho šancí.

Z tábora HC MOUNTFIELD

Vypadalo to, že tým se herně zvedá a začíná šlapat jako hodinky. V tomto duchu se nesla první třetina posledního zápasu proti Zlínu. Výpadek ve druhé třetině však ukázal, že je stále na čem pracovat. „Takovéhle zápasy nemůžeme ztrácet, to si nemůžeme dovolit. Zápas, kdy vedeme 3:0 a skončí to 3:6, to je až trapné," sypal si po pátečním utkání popel na hlavu Martin Hanzal a dodal, že po takovémhle výsledku se divákům omlouvá nejen za sebe, ale i za celý tým. Na marodce nadále zůstávají Kovář, Mikuš, Švihálek, Soudek, Sáblík a Frühauf.

Perlička zápasu

Domácí prostředí
V posledních pěti zápasech mezi HC MOUNTFIELD a karlovarskou Energií si výhru do statistik připsal domácí tým. Podaří se Budějovickým tento trend změnit?

Vzájemné zápasy z letošní sezony

12. kolo HC MOUNTFIELD - HC ENERGIE KARLOVY VARY 5:3

Sestava Karlových Varů z posledního zápasu

Závorka - D. Nosek, J. Drtina, MacDonald, Gulaši, Grman, Gründling, Kloz, Jan Látal - Kumstát, Pech, Zaťovič - J. Doležal ml., Pohl, V. Polák - T. Káňa, Skuhravý, Skladaný - Košťál, Heřman, Zucker.

Statistiky

25. kolo
HC MOUNTFIELD
vs
HC ENERGIE KARLOVY VARY
11.
Umístění v tabulce
13.
23 / 8 - 1 - 3 - 11
57:75 / 29
Statistiky v sezoně
(základní část)
24 / 6 - 2 - 4 - 12
59:57 / 26
Aleš Kotalík 17 (7+10)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Lukáš Pech 28 (6+22)
Jiří Šimánek (11)
Nejlepší střelec v sezoně
Petr Kumstát, Martin Zaťovič (11)
Aleš Kotalík (10)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Lukáš Pech (22)
František Ptáček 7 (0+7)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
David Nosek 16 (6+10)
Tomáš Rousek (+5)
Rudolf Červený (-9)
+/- bodování v sezoně
Petr Kumstát, Martin Zaťovič (+3)
Václav Skuhravý (-12)
Martin Hanzal, Martin Podlešák (41)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Martin Gründling (63)
J. Kovář 94,92% - 1,50
P. Kantor 90,28% - 3,03
L. Sáblík 84,00% - 5,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
T. Závorka 92,76% - 2,33
L. Mensator 89,31% - 3,53
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....