Banes Motor České Budějovice
22.11.2012, Miroslav Mayer

JUN: LIT-CEB 5:0 - Junioři se v Litvínově nedokázali prosadit

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorský tým České Budějovice nenavázal v Litvínově na svůj zlepšený výkon z minulého kola a prohrál v Litvínově, když se mu nepodařilo dát ani jednu branku. Budějovičtí trenéři zkusili vystřídat brankáře, ale ani brankář Gába už jasné porážce Jihočechů nezabránil.

Litvínov byl od úvodu zápasu lepším týmem, domácí hýřili aktivitou, a tak se puku chopil ve třetí minutě Šrámek, prokličkoval celým hřištěm, ale jeho střela letěla těsně nad branku. Budějovice také nemusely na svoji první šanci dlouho čekat, Brabec z mezikruží trefil jen hruď Horáka. Chemici dál dobře bránili střední pásmo a přicházely z toho brejky, Písařík s Průšou ale svou šanci nevyužili, prvně jmenovaný pálil jen do připraveného Bláhy.

Domácí udeřili až v závěru první třetiny, nejdřív se hosté řítili do obrovské příležitosti, ale Hora skvělým obraným zákrokem jejich šanci zastavil. V 19. minutě Zdeněk prokličkoval celým pásmem předložil puk číhajícímu Janu Trübenekrovi pro kterého nebyl problém trefit puk do odkryté branky. Domácí dokázali ještě vteřinu před koncem navýšit své vedení. Průša našel u pravého hrazení skvěle najetého Jakuba Šrámka, který nic nevymýšlel a tvrdou ranou prostřelil Bláhu mezi betony.

Do druhé třetiny Litvínov vlétl jako uragán, už po 49 vteřinách chemici navýšili své vedení na 3:0. Šrámek našel přes celé útočné pásmo volného Ondřeje Jurčíka, který střelu šikovně tečoval za Bláhova záda. Hosté byli jako opaření a Litvínov dál dominoval. Ani ne o tři minuty od třetí branky domácí udeřili po čtvrté. Jurčík našel volného Jakuba Šrámka a ten nedal přesnou střelou Bláhovi žádnou šanci. Hosté se po čtvrté brance rozhodli vystřídat brankaře.

Litvínovští hráči trochu vypadli z tempa a začaly se prosazovat i Budějovice. Rousek si v polovině zápasu vystřihl nádherné sólo, ale gólu zabránil skvělým zákrokem domácí brankář Horák. O dvě minuty později se znovu prodral do zakončení agilní Rousek, ale opět ztroskotal na výborném Horákovi. Budějovičtí hráči se v závěru zápasu při hře 4 na 4 málem dočkali snížení, ale Záhorovu střelu zblokoval nad Fučík.

Třetí třetina byla vyrovnaná, hra se přelévala ze jedné strany na druhou a předvedli si především brankaři. Již ve druhé minutě závěrečného dějství se do úniku dostal Jurčík, ale byl faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. Jurčíkovi se trestné střílení nepovedlo, bekhendem trefil jen vyjetého Gábu. O minutu později se do zakončení dostal již po několikáté Rousek, Horák byl však zase připraven a jeho střelu vyrazil do ochranné sítě.

V polovině třetí třetiny Hora našel najetého Pavla Písaříka, který se důrazně natlačil před Gábu a vsítil pátou branku domácího týmu. Budějovičtí hráči měli šanci alespoň na čestný úspěch v závěru zápasu při vyloučení Ernsta, ale Horák několika skvělými zákroky tyto šance hostů zlikvidoval a domácí si tak připisují další výhru.

Ohlasy po zápasu

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dnes se nám zápas docela vydařil, kluci plnili to co jsme si řekli. Výborným výkonem nás také podpořil brankář Horák.

HC Mountfield: Realizační tým Českých Budějovic se odmítl vyjádřit k průběhu utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....