Banes Motor České Budějovice
31.10.2012, Miroslav Mayer

Preview mládeže: Hrají jen dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Mládež čekají poslední kola před reprezentační přestávkou a tak se mohou vydat ze všech sil a dát do zápasu všechno. Juniorka už má pauzu a hráči se věnují tréninku. Starší dorost sehraje dva zápasy a oba na hřištích soupeřů. Oba mladší dorosty sehrají také po dvou utkáních a jednou se představí i doma.

Starší dorost

V pátek čeká dorostence cesta do Hradce Králové. Východočeši jsou šestí a ztrácejí již sedm bodů na Jihočechy. Ovšem Hradečtí jsou úspěšnější venku než doma. Na svém ledě zatím jen třikrát vyhráli a tak šance na úspěch je tady slušná. První vzájemný zápas ovšem Hradečtí doma vyhráli 7:4 a v Budvar aréně prohráli jen těsně 2:3. Jihočeši tedy potřebují změnit tuto bilanci ve svůj prospěch. O síle soupeře ovšem svědčí jeho vítězství 3:1 v Písku v posledním kole. Není radno soupeře podcenit.

V sobotu se odehraje v Písku již třetí jihočeské derby. Předchozí dvě dokázal Písek vyhrát! Nejprve doma 3:0 a pak v Budvar aréně 4:3. Navíc Písek je v tabulce třetí a má o šest bodů více než Budějovičtí. Motivace do tohoto zápasu je jasná. Tým nastoupí v nejsilnější sestavě a bude chtít zvítězit a stáhnout náskok svého krajského rivala.

Mladší dorost A

Mladší dorost čeká ve čtvrtek hodně prestižní zápas v Praze, kde se utká se Spartou. Sparta je zatím v tabulce o dvě místa pod Jihočechy a má o dva body méně. Ovšem první duel v Budvar aréně vyhráli Pražané 4:3sn a tentokrát by mohli brát body v Praze Budějovičtí. Navíc Sparta doma zatím jen dvakrát vyhrála. V posledním kola prohráli Pražané v Mladé Boleslavi 3:4sn. Zdá se, že Sparta není letos tak silná, jak bývalo zvykem. Přesto jsou body s tímto soupeřem vždy velmi cenné.

Nedělním soupeřem dorostenců bude Mladá Boleslav, která představí v Budvar aréně letos poprvé. Z města aut přivezli Jihočeši bod za porážku 2:3sn. Ovšem Bruslařům se letos daří, když jsou v tabulce čtvrtí a mají o pět bodů více než Jihočeši. Z venku Bruslaři přivezli tři vítězství ze šesti zápasů. Navíc mají na svém kontě skalp Sparty z posledního kola. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost B

B dorost se v posledních zápasech trochu zadrhl ve svém rozběhu a teď má možnost zase nabrat rychlost. Jenže ve čtvrtek to bude mít hodně těžké. Jede totiž na led lídra soutěže do Žďáru nad Sázavou. Žďár má o devět bodů více než Jihočeši a v soutěži zatím ztratil jen dva body. Tady se budou body těžko získávat, ale na druhou stranu tady mohou Budějovičtí jen získat.

V sobotu pak na svém ledě přivítají dorostenci svého souseda v tabulce Bílé Tygry Liberec B. Tygři mají stejně bodů jako Jihočeši, ale většinu jich přivezli ze zápasů na hřištích soupeřů. Tady se budou muset mít Jihočeši na pozoru a nenechat soupeře odvést důležité body. Zápas se odehraje v sobotu od 18.30 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....