Banes Motor České Budějovice
26.10.2012, Matěj Mayer

HC MOUNTFIELD vyráží protrhnout černou sérii do Liberce

Č. B u d ě j o v i c e – Tři zápasy. Tak dlouho už si Jihočeši nepřipsali v zápase bod. Mezitím klesli tabulkou až na dvanácté místo. Svěřence Petera Draisaitla dnes čeká utkání v Liberci, jehož Tipsport aréna letos nepatří k nedobytným. Zápas na ledě Liberce startuje v 18:30.

O soupeři – HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Liberečtí by měli dle soupisky patřit spíše do horních pater extraligy. Skutečnost je však opačná. Už tak kvalitní brankářskou dvojici Pinc – Vošvrda doplnil na začátku sezony reprezentační brankář Ondřej Pavelec. To se nakonec neukázalo jako příliš šťastný krok. Pavelec nastoupil do devíti zápasů z nichž vyhrál pouhé dva a prohrál sedm. Úspěšnost zákroků má pouhých 89,64% a průměr branek na zápas 3,45.

Pavelcova forma asi nejlépe vystihuje to, jak se daří celému týmu. Vždy nedobytný domácí stánek Tipsport aréna letos rozhodně nebudí mezi soupeři respekt. Vždyť z pěti zápasů, hraných ne ledě Liberce, se domácí radovali jedinkrát! Po těchto faktech nepřekvapí, že Bílí Tygři jsou v tabulce předposlední a za čtrnáct zápasů mají na kontě stejný počet bodů.

Co se týče současné formy, není to o nic lepší. Tygři prohráli oba dva poslední zápasy a celkem se v nich prosadili dvakrát. Nepomohli jim dokonce ani takový hráči, jako jsou Chris Stewart a Wayne Simmonds. Právě oni přišli do Liberce v tomto týdnu a měli by mužstvu dodat nový impulz.


HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC - HC MOUNTFIELD
pátek 26. 10.
18:30
Tipsport aréna


Zaostřeno: Chris Stewart a Wayne Simmonds

Jména obou hráčů jsou fanouškům NHL jistě dobře známá. Jedná se o dva z nejlepších silových útočníků v NHL. Oba jsou velmi urostlý a oba byli také draftovaní do NHL v prvních dvou kolech. Navíc jsou skvělými kamarády, což ukázali na začátku výluky, kdy se dohodli na angažmá s Eispiraten Crimmitschau, hrající druhou německou ligu. Chtěli hlavně hrát spolu a mít v týmu vůdčí roli. Měsíční angažmá se oběma podařilo. Stewart si v devíti zápasech připsal jedenáct (5+6) bodů, Simmonds na tom byl dokonce ještě lépe. Za stejný počet zápasů nasbíral čtrnáct bodů (4+10). Druhý jmenovaný si také připsal jednu rvačku, kterou si můžete prohlédnout ve videu. Po měsíci oběma vypršela smlouva a rozhodli se zkusit angažmá v České republice, kde podepsali výlukové smlouvy s Bílými Tygry.

Z tábora HC MOUNTFIELD

V Českých Budějovicích nemůže nyní panovat spokojenost. Poslední tři zápasy mužstvo prohrálo a v tabulce jim patří až dvanácté místo. Není ale důvod k panice. V posledním utkání s Litvínovem se v dresu Jihočechů představili dlouho očekávané posily Martin Hanzal s Milanem Michálkem. V prvním zápase se sice neprosadili, ale oba se potřebují dostat do zápasového rytmu. Dobrou zprávou je, že do utkání v Liberci zasáhne i další hráč z NHL Andrew Ference. Na marodku naopak přibyl další důležitý obránce. René Vydareného zlobí třísla, takže do Liberce neodcestuje.

Perličky zápasu

Znovu bez prodloužení a nájezdů?
Už patnáct zápasů je odehráno z letošní sezony a hráči HC MOUNTFIELD si stále nezkusili prodloužení ani nájezdy. Žádný zápas totiž neskončil remízou v základní hrací době. Jihočeši jsou tedy stále jediným mužstvem extraligy, pro které skončily všechny zápasy po šedesáti minutách. Změní se to v Liberci?

Proti čtyřem hráčům NHL
Liberečtí mají ve svém kádru početnou skupinku hráčů NHL. Celkem čtyři hráči by v jejich dresu měli nastoupit k pátečnímu zápasu. Jedná se o brankáře Pavelce, obráce Šmída a již zmiňované duo Chris Stewart - Wayne Simmonds. Bude jim to proti Jihočechům stačit?

Vzájemné zápasy z letošní sezony

3. kolo HC MOUNTFIELD - Bílí Tygři Liberec 4:1

Sestavy z posledního zápasu

HC Bílí Tygři Liberec: Pavelec – Čutta, Šmíd, Derner, Havíř, Kajínek, Výtisk, Čakajík – Bulíř, Nedvěd, Dušek – Kudrna, T. Urban, Filippi – Steward, R. Vlach, Simmonds – Bárta, Galamboš, Špaček – Kica.

HC MOUNTFIELD: Kantor - Ptáček, Jank, Vráblík, Vydarený, Kolarz, Frühauf, Prokop - Michálek, Hanzal, Květoň - Kotalík, Kohn, Šimánek - Dej, Knotek, Podlešák - Rousek, Mertl, Suja.

Statistiky

16. kolo
HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC


HC MOUNTFIELD
13.
Umístění v tabulce
12.
14 / 3 - 1 - 3 - 7
39:51 / 14
Statistiky v sezoně
(základní část)
15 / 5 - 0 - 0 - 10
30:52 / 15
Petr Nedvěd (17)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Jiří Šimánek (11)
Petr Nedvěd, Michal Bulíř (6)
Nejlepší střelec v sezoně
Jiří Šimánek (10)
Petr Nedvěd (11)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Tomáš Rousek (6)
Martin Čakajík 6
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Peter Frühauf, František Ptáček 5
Antonín Dušek (+5)
Jan Výtisk (-9)
+/- bodování v sezoně
Tomáš Rousek (+5)
Rudolf Červený (-9)
Jakub Čutta (43)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Martin Podlešák (29)
Ondřej Pavelec 89,64% - 3,45
Marek Pinc 88,57% - 3,44
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Jakub Kovář 94,92% - 1,50
Pavel Kantor 89,67% - 3,23
Lukáš Sáblík 84,00% - 5,00

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....