Banes Motor České Budějovice
23.10.2012, Miroslav Mayer

Preview mládeže: Ve znamení soubojů s Libercem

Č. B u d ě j o v i c e - Následující hrací víkend mládeže bude poslední pro juniorku, kterou čeká delší reprezentační přestávka. Dorosty odehrají ještě další zápasy a přestávku budou mít kratší. Tentokrát bude hlavní soupeřem Jihočechů tým Bílí Tygři Liberec se kterým sehrají hned tři zápasy. Bude se budějovickým týmům dařit alespoň jako minulý týden?

Juniorka

Juniory čekají poslední dva zápasy před reprezentační přestávkou. Ve čtvrtek přijede do Budvar arény tým Třince. Třinečtí jsou v tabulce na druhém místě a to mají o dva zápasy méně než vedoucí Chomutov. Venku Třinec vyhrál čtyři ze sedmi zápasů a to není nejlepší bilance. Každopádně májí třinečtí junioři nejlepší obranu z celé soutěže. V posledních kolech se Třinci dařilo vyhrál totiž na Kladně 3:1 a doma porazil Plzeň 7:2. Jihočechům se doma daří a dobrou bilanci by chtěli udržet. Zápas začíná ve čtvrtek od 18.30 v Budvar aréně.

Poslední zápas před přestávkou sehrají junioři v sobotu a to v Liberci. Bílí Tygři jsou v tabulce třetí od konce a doma vyhráli jen tři zápasy ze sedmi. Tygři mají druhou nejhorší obranu v celé soutěži a tak mají Jihočeši šanci liberecký led pobýt. V posledních kolech prohráli Tygři v Chomutově 1:7 a doma s Kladnem 0:2.

Starší dorost

Dorostenci odehrají svoje další kolo v pátek v Liberci. Tygři vedou svojí skupinu a mají o osm bodů více než Jihočeši. Doma Tygři získali čtrnáct bodů, což je méně než Jihočeši. Ze Severočechy mají zatím Budějovičtí špatnou bilanci. První zápas v Liberci Tygři vyhráli 5:3 a v Budvar aréně dokonce 9:3. Jihočeši mají tak svému soupeři co vracet. V posledním kole porazili Tygři doma Hradec Králové těsně 3:2. Tým trenéra Trummera bude moci dokázat svoji stoupající formu.

V sobotu sehrají dorostenci doma zápas s Jihlavou. Dukla je v tabulce o místo výše a má o jeden bod více. První vzájemný zápas v Českých Budějovicích vyhráli domácí 3:0, ale minulý týden prohráli v Jihlavě 1:4. Vzhledem k postavení v tabulce a postupové matematice může mít tento souboj velkou důležitost. Jihočeši tedy potřebují zvítězit a zvýšit své naděje na postup do silnější skupiny. Zápas se odehraje v sobotu od12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost

Jediný zápas sehrají mladší dorostenci v neděli na svém ledě a jejím soupeřem budou Bílí Tygři Liberec. Tygři jsou v tabulce pohodlně usazení na druhé příčce zajišťující postup na přebory republiky, ale to se ještě může měnit. První zápas v Liberci vyhráli domácí 7:4 a tak jsou nyní na řadě Jihočeši, aby poměr zápasů vyrovnali. V posledním kole porazili Tygři doma Mladou Boleslav 5:2. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Mladší dorost B sehraje svoje utkání v sobotu a na svém ledě přivítá tým HC Krkonoše –Trutnov. Severočeši jsou v tabulce o jedno místo horší a mají o jeden bod méně. Jihočeši měli dobrý vstup do soutěže, ale teď prohráli tři zápasy po sobě a bylo by třeba opět začít vítězit. Zápas se odehraje v sobotu od 16.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice