Banes Motor České Budějovice
23.10.2012, Radek Papáček

Michálek a Hanzal jdou do boje. Nastoupí proti Litvínovu!

Hokejisté Milan Michálek a Martin Hanzal nastoupí ve středu proti Litvínovu. Elitní útočníci tak v domácím utkání nastoupí poprvé za HC MOUNTFIELD. Michálek a Hanzal s mužstvem již delší dobu trénovali. S nástupem do extraligových zápasů však vyčkávali s ohledem na vývoj jednání o výluce v NHL. Čekali, zda nepadne rozhodnutí o začátku sezony v zámoří na 2. listopadu. To se však zatím nestalo. „Milan Michálek a Martin Hanzal tak dodrželi svůj slib, kterým nám dali, a zítra v dresu našeho klubu nastoupí proti Litvínovu. Jsme tak rádi, že se konečně dočkají především také naši příznivci, kteří jejich start, stejně jako my, delší dobu očekávali,“ sdělil Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Obnovené premiéře slavných odchovanců klubu nic nebrání. „Všechny potřebné administrativní záležitosti máme vyřešené již delší dobu. Čekali jsme jen na rozhodnutí samotných hráčů,“ potvrzuje Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD. „Ano. Určitě nastoupíme. Samozřejmě se může situace kolem výluky ještě nějak posunout, ale proti Litvínovu budeme na sto procent hrát,“ říká Milan Michálek.

Milan Michálek tak za svůj mateřský klub nastoupí znovu po devíti letech, Martin Hanzal po šesti letech. V letošní hokejové sezoně navíc nastoupí vůbec k prvnímu soutěžnímu utkání. „Zápasová praxe mi určitě bude chybět. S tím se ale nedá nic dělat. Musím si rychle zvyknout. Bude to o to těžší, že tady je větší hřiště, než jsme zvyklí v Americe. Doufám, že si rychle zvyknu a mužstvu pomohu,“ hlásí Milan Michálek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....