Banes Motor České Budějovice
20.10.2012, Michal Špírek

JUN: VIT-CEB 2:1 - Body unikly minutu před koncem

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorský celek bojoval do posledních chvil o bodový zisk z ostravského ledu. Na ledě dlouho kralovali brankáři, domácí se dostali do vedení ve druhé třetině, ve 46. minutě pak vyrovnal Švec. Když už se zdálo, že si týmy body rozdělí, propadlo brankářovi Bláhovi do sítě nahození protivníka a Vítkovice si 59 vteřin před sirénou zajistily tříbodový zisk.
První třetina zápasu branku nepřinesla, a to i přesto že hosté zamířili v prvních deseti minutách hry hned třikrát na trestnou lavici. Vítkovičtí využili přesilových her k aktivitě, Jihočeši se kvůli tomu jen těžko dostávali do hry. Budějovický brankář Bláha ale odolal, pozorně si počínal v prvních dvaceti minutách i vítkovický Svoboda.

Hned ve druhé minutě následujícího dějství se domácí dokázali prosadit. Chvostka našel pasem rozjetého Erika Němce a ten střelou na vzdálenější tyč posílá domácí do vedení - 1:0. Na tahu byli hosté, obránce Plášil ve 26. minutě nedostal puk mezi Svobodovy betony. Vítkovice reagovaly nastřelenou tyčí z hole Česlíka. Do konce třetiny už ani jeden z týmů nechyboval a byť se Jihočeši snažili o vyrovnání, Svoboda vyložené šanci soupeře čelit nemusel.

České Budějovice srovnaly ve 46. minutě, Erben našel Emila Švece a ten už si věděl rady - 1:1. Z pečlivé defenzivy vykoukla až v 52. minutě situace před Svobodou. Hosté totiž hned dvakrát trefili tyč! Svobodu zachránila branková konstrukce proti přímé střele, puk se odrazil k Přibylovi, gólman se nestačil přesunout, ale českobudějovický útočník také nastřelil jen tyč. Hra se kouskovala a už to vypadalo, že duel dojde do prodloužení. Jenomže v čase 59:01 Lukáš Kovář nahodil puk na branku, Bláha ho nedokázal zastavit a domácí vedli 2:1! Jednalo se o jediné zaváhání Bláhy v zápase, jinak dokázal pokrýt 36 střel. Hosté už zremízovat skóre nestihli ani přes vybraný time-out a smolně odjeli z vítkovického ledu s prázdnou.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice