Banes Motor České Budějovice
19.10.2012, Jakub Musil

SDO: CEB-PCE 5:0 - Domácí nepřipustili komplikace a nadělili Pardubicím pět branek

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Starší dorostenci v posledních šesti zápasech střídají výhry a prohry s železnou pravidelností. Pokud by se tímto trendem chtěl někdo řídit, musel by si po poslední prohře na ledě Jihlavy dnes vsadit na výhru domácích. A neudělal by vůbec špatně. Domácí totiž celý zápas byli lepším týmem a když se dvakrát trefil Šafář a po jedné brance přidali Suchánek, Samohejl a Prokeš, nebylo o bodovém zisku pochyb.

Zápas začal poměrně vlažně a navzdory tomu, že v úvodních deseti minutách byla k vidění hned čtyřikrát hra v početní výhodě, skóre se měnilo až v minutě šestnácté. Po střele Josefa Matouška nastal v brankovišti zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval Jakub Šafář a dorazil neposedný kotouč za Stibůrkova záda. O dvě minuty později se ve slibné šanci objevil ještě Martin Koupal, který zachytil nepřesnou rozehrávku jednoho z hostujících obránců a byl prakticky sám před Stibůrkovým brankovištěm. Pardubický brankář však jeho střelu dokázal rukavicí vytěsnit. Ve zbylých minutách se diváci již výraznějších momentů nedočkali a domácí tak první třetinu po zásluze vyhráli.

Hosté začali druhou třetinu přesilovou hrou, ale o tom že otěže tohoto zápasu mají pevně v rukou domácí dal najevo ve třetí minutě druhé třetiny Kamil Suchánek. Ten dostal hezkou přihrávku od Davida Rudy a prostřelil Stibůrkovy betony. Aktivní přístup domácích hráčů nutil hosty k faulům a dával tak Jihočechům možnost přesilových her. V jedné z nich vyslal Žáček výstavní přihrávku z obranného pásma až k modré čáře, kde číhal Pavel Samohejl, který se v samostatném úniku nemýlil a poslal kotouč opět mezi nohy pardubického brankáře. K vidění poté bylo ještě několik přesilových her, ale žádná vážnější akce k vidění nebyla. Tu si totiž nechali domácí až na poslední dvě minuty prostřední části hry. Další nabídnutou přesilovou hru využil totižRadek Prokeš a domácí dali najevo, že dnes komplikace připustit nechtějí.

Do poslední dvacetiminutovky nasadili hostující svého druhého brankáře Otakara Husára, který se hned od prvních okamžiků musel v brance ohánět. Poté ale nabídli domácí pardubickým několik přesilových her a také Trelc v brance jihočeského celku musel ukázat, že svůj tým umí podržet. Povedený zákrok předvedl po hezké individuální akci Michaela Špačka, který obešel dva budějovické hráče, na Trelce si však nepřišel. Kromě ojedinělých pardubických výpadů ovšem bylo znát, kdo dnes na ledové ploše vládne. Na konečných 5:0 zaokrouhlil skóre čtyři minuty před koncem svojí druhou brankou Jakub Šafář a domácí si tak po zásluze připsali do tabulky plný počet bodů.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer (České Budějovice): Úvod utkání byl trochu vlažnější, ale potom se hra trochu zlepšila. Vytvořili jsme si pár příležitostí, dali jsme šťastnou branku a klukům se podařilo dobrým napadáním a bruslením přidat další. Minulé zápasy nás trápila malá produktivita, takže jsem rád, že jsme to dnes prolomili a dotáhli do vítězného konce.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice