Banes Motor České Budějovice
19.10.2012, Radek Papáček

Hanzal a Michálek nechtějí nastoupit. Klub jejich rozhodnutí respektuje

Útočníci Martin Hanzal a Milan Michálek měli už dnes nastoupit za HC MOUNTFIELD v extraligovém utkání na ledě Slavie Praha. Alespoň tak vše plánovalo vedení HC MOUNTFIELD, které k jejich extraligové premiéře směřovalo své veškeré úsilí. Klubu se dokonce podařilo úspěšně vyřešit všechny náležitosti včetně uzavření pojistek jejich kontraktů v NHL. Přesto Martin Hanzal a Milan Michálek za Jihočechy v Tipsport extralize nyní nenastoupí. „Velice nás to mrzí. Pro jejich start jsme udělali všechno, co bylo potřeba a nic tomu skutečně nebrání. Hráči nám však sdělili, že do 23. října chtějí respektovat doporučení nenastupovat k utkáním, které jim dala hráčská asociace NHLPA. Je to jejich rozhodnutí, které nás sice velmi mrzí, ale nezbývá nám, než ho respektovat,“ sděluje Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Vedení klubu ještě před vyhlášením výluky vyhlásilo, že by svým příznivcům a fanouškům chtělo ve svém týmu představit hráče, kteří jsou s klubem spjatí. Martin Hanzal a Milan Michálek navíc s týmem již delší dobu trénují a tak jejich nástup očekávali především právě fanoušci. „Vůči nim nás to velice mrzí. Plánovali jsme si, jak naši příznivci tyto elitní hráče uvidí na vlastní oči opět v našem dresu. Sportovní vedení klubu tak v této záležitosti udělalo maximum. Hráčům jsme vytvořili k tréninku veškeré zázemí a očekávali jejich zapojení do naší sestavy,“ říká Zdeněk Blažek.

Hokejisté z NHL hrající momentálně v Evropě se převážně chystají nadále nastupovat k zápasům. „Martin Hanzal a Milan Michálek však chtějí dodržet slib hráčské asociaci NHLPA, že do termínu 23. října vyčkají na další události a zatím nenastoupí k utkáním. Rozhodnutí je skutečně pouze na nich. Z naší strany je vše připraveno, aby za nás okamžitě a kdykoliv mohli nastoupit. Moc bychom si to přáli. Nejen kvůli tomu, že nás trápí početná marodka, ale už také vůči našim fanoušků. V této chvíli hráče ale asi jen těžko můžeme nutit a přemlouvat, aby navzdory svému názoru k utkáním nyní nastoupili,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Zástupci HC MOUNTFIELD tak stejně jako všichni příznivci nyní musejí být trpěliví minimálně do 23. října. „V současné chvíli však máme právě informaci, že do 23. října se rozhodne, zda NHL začne 2. listopadu či nikoliv. Pokud by NHL začala v tomto termínu, nechtěli bychom už nyní vlastně pouze ve dvou zápasech riskovat zranění. Pokud by však vyšlo najevo, že NHL nezačne 2. listopadu, jednání budou zase posunuta a my bychom byli připravení nastoupit ve středu za HC MOUNTFIELD doma proti Litvínovu. Pokud NHL nezačne, chceme nastoupit a pomoci týmu,“ říká Milan Michálek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....