Banes Motor České Budějovice
30.09.2012, Miroslav Mayer

Mládeži se dařilo střídavě

Č. B u d ě j o v i c e - Každý týden není posvícení, praví jedno české přísloví a to se velmi hodí na právě odehraný víkend mládeže. Před týdnem se dařilo a tentokrát to bylo horší. Juniorka vyhrála jeden zápas ze dvou, stejnou bilanci má starší dorost. Mladší dorost B bodoval v obou zápasech. Suverénní je zatím B dorost, který ještě letos nezaváhal a vede si velmi dobře. Hráčem víkendu se stává útočník mladšího dorostu Natan Vráblík, který v jednom zápase získal pět bodů (4+1).

Juniorka

Se štěstím to vyšlo

Ve čtvrtek přijela do Budvar arény Dukla Jihlava. K vidění byl vyrovnaný zápas. Dukla se rozehrála až ve druhé polovině první třetiny, kdy byla lepší a dala branku. Domácí pak dominovali ve druhé třetině, kdy dali hned dvě branky. Třetí část pak patřila opět spíše Dukle, ale ta přes všechnu snahu již branku nevstřelila a Jihočeši tak vyhráli 2:1. Vítěznou branku vstřelil Martin Záhora. Domácím tak pomohlo k vítězství i potřebné štaěstí.

V Brně Jihočechům pšenka nekvete

O den později něž mužstvo HC Mountfield hráli v Kajot aréně s Kometou Brno i junioři. Výsledek zápasu byl hodně podobný. Herně vyrovnaná první část skončila bez branek, ale ve druhé části domácí dominovali a dali i tři branky. Jihočeši se sice ve třetí části ještě snažili se skórem něco udělat, ale Kometa přidali dvě branky z přesilovek a v pohodě zvítězila 5:0. Přerušila tak šňůru tří vítězných zápasů Jihočechů.

Starší dorost

Role favorita splněna

Dorostenci v pátek hráli v Budvar aréně s Mladou Boleslaví. Vyšel jim hned úvod do zápasu, když dali branku hned v první minutě. Na větší příděl branek a zároveň rozhodnutí zápasu se čekalo až do třetí části. Tam Budějovičtí dali čtyři branky a bylo z toho vysoké vítězství 7:0. První čisté konto v sezóně vychytal brankář Aleš Sova. Dorostenci si tak připsali důležité tři body.

Bílí Tygři nadělovali

Druhý zápas na vlastním ledě za sebou nebyl pro dorostence vůbec příjemný. Přijel druhý tým tabulky Bílí Tygři Liberec. Domácí zaspali úvod zápasu a už se jim nepovedlo se v zápase chytit. Hosté si v Budvar aréně otevřeli střelnici a domácí jim nestíhali. Liberečtí ve druhé části vedli již 6:1. Jihočeši sice dokázali snížit na 3:6, ale ve třetí části byli rádi, že se skóre zastavilo na stavu 3:9 a neobdrželi tak potupnou desítku. Jihočeši si svoji reputaci budou moci vylepšit v dalším kole.

Mladší dorost A

Vybojovaný bod

Extraligový mladší dorost jel v pátek do Mladé Boleslavi v naději, že tento soupeř by nemusel být nad jeho síly. Leč domácí přistoupili k zápasu velmi odpovědně a do půlky zápasu vedli o dvě branky. Jihočeši se naštěstí dokázali dostat do zápasu a ještě ve druhé části snížili. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou dokonce dokázali vyrovnat a vybojovali tím bod. Prodloužení o vítězi nerozhodlo a tak druhý bod za vítězství 3:2sn získali domácí. Vyrovnávací branku vstřelil Jiří Ondráček.

V Táboře si dorostenci otevřeli střelnici

V neděli odpoledne si dorostenci zajeli na zápas do Tábora. Táborští jsou v tabulce poslední a v zápase byli favoriti Budějovičtí. První část vyhráli hosté o dvě branky a hned na začátku druhé třetiny domácí snížili na 1:2. To bylo z jejich strany vše, protože pak se Budějovičtí rozjeli a jejich brankostroj se zastavil až na skóre 9:1. Kromě Vráblíka se ještě úspěšně bodoval i Tomáš Fencl (2+2).

Mladší dorost B

Další body z venku

Ligový dorost zatím jede v duchu tradic tohoto týmu, který býval velmi úspěšný. V pátek sehrál tým svůj zápas v Mladé Boleslavi. Na rozdíl od A týmu se B tým se soupeřem tolik nenatrápil. Ovšem vše podstatné se událo ve druhé části, kde padly všechny branky a stanovilo se konečné skóre 4:1 pro Jihočechy. Dva body v zápase získal David Weber.

Doma vítězství bez obdržené branky

B dorostu se zalíbilo vítězit a nenechali se o tento pocit připravit ani v dalším domácím zápase na který přijelo mužstvo ze Znojma. Domácí hráli trpělivě a v každé třetině dali jednu branku. Nakonec z toho bylo vítězství 3:0. Brankář Jan Kotrla vychytal svoje první čisté konto v této sezóně. B dorost tak zatím neztratil ani bod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....