Banes Motor České Budějovice
23.09.2012, Miroslav Mayer

Vydařený víkend mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Poslední letní hrací víkend mládeže přinesl budějovickým mužstvům úspěch. Poprvé se podařilo, že všechna mužstva dokázala bodovat. Juniorka sehrála jen jeden zápas, který dokázala vyhrát. Oba zápasy vyhrál i starší dorost. Mladší dorost A vybojoval doma se Spartou jeden bod a B dorost vyhrál jihočeské derby. Hráčem kola se stává Luboš Rob, který stačil odehrát tři zápasy a získal šest bodů (3+3).

Juniorka

Cenné body s Plzně

Juniorka měla na programu jen jedno kolo, ale na ledě nepříjemného soupeře HC Plzeň. Jihočeši vstoupili do zápasu lépe, když se ujali vedení 2:0. Pak se dostali ke slovu domácí a podařilo se jim vyrovnat a od 44. minuty se tak začínalo od nuly. Branku nakonec dali Jihočeši a Plzeň tak v závěru zkoušela vyrovnat při hře bez brankáře. Toho dokázal využít Michal Švihálek a svoji druhou brankou v zápase stanovil konečné skóre na 4:2 pro Jihočechy a ti tak dokázali vybojovat svoje první letošní vítězství na ledě soupeře.

Starší dorost

Rebelové příliš nezlobili

Starší dorost potřeboval bodovat a tak nastoupil v nejsilnější sestavě. Nakonec se ukázalo, že Rebelové Havlíčkův Brod nebyli tak silní. Jihočeši od začátku měli otěže zápasu ve svých rukou a diktovali tempo zápasu. V každé třetině se jim povedlo dát dvě branky a inkasovali až v samém závěru zápasu při vedení 6:0. Zápas tak skončil jednoznačně 6:1 a budějovičtí dorostenci si tak mohli zvednout sebevědomí do dalších bojů. První hattrik v sezóně dosáhl Jiří Smejkal.

Z Pardubic s plným počtem bodů

Hned v sobotu hráli dorostenci svůj další zápas v Pardubicích. I tady se mužstvu povedl začátek, když se ujali vedení 3:0. Východočeši se sice snažili dát branku, ale povedlo se jim to až tři minuty před koncem zápasu. Další branku už žádné mužstvo nedalo a tak zápas skončil dalším vítězstvím Jihočechů 3:1. Dva body v zápase vybojoval Radek Prokeš.

Mladší dorost A

Zachráněný bod

V neděli přijela do Budvar arény Sparta Praha. První branku v zápase sice dali domácí, ale Sparta dvěma brankami obrátila skóre zápasu. I v dalším průběhu Jihočeši vždy dotahovali náskok svého soupeře. Nejdůležitější byl ovšem vyrovnávací gól, který dal Jiří Ondráček osm sekund před koncem hrací doby a zachránil tak pro domácí bod. V prodloužení branka nepadla a o vítězi tak rozhodovaly nájezdy. V těch byla šťastnější Sparta a veze domů dva body za vítězství 4:3sn.

Mladší dorost B

V derby vyhráli budějovičtí

V sobotu odehrál B dorost první letošní jihočeské derby v lize mladšího dorostu. Do Českých Budějovic dorazil Vajgar Jindřichův Hradec, kterému se letos zatím daří. Jenže budějovičtí svůj druhý letošní zápas nehodlali prohrát a naopak chtěli si udržet svoji pozici nejlepšího jihočeského mužstva v soutěži. Vyrovnaný zápas se jim povedlo vyhrát 6:4 a jsou tak nadále bez porážky. Michal Bláha získal tři body (2+1).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....