Banes Motor České Budějovice
22.09.2012, Miroslav Mayer

Prolomí Jihočeši prokletí pardubického ledu?

Č. B u d ě j o v i c e - V pátečním zápase oslavili hráči HC MOUNTFIELD rekordní zápas Františka Ptáčka a také svoje první vítězství v letošní sezóně. Jihočeši předvedli velmi soustředěný a obětavý výkon, který v brance jistil uzdravený Jakub Kovář. Dalším soupeřem bude HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v ČEZ aréně.

O soupeři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Východočeši nastupují v této sezóně jako úřadující mistr extraligy. Po zisku titulu se kádr příliš nezměnil. Jan Kolář a Petr Koukal odešli do Ruska, Daniel Rákos do Třince. Kádr posílila zvučná jména Pavel Brandl ze Švýcarska, Jiří Vašíček z Komety, Marek Balga ze Zvolenu a Dušan Salfický s Martinem Šagátem z Ústí nad Labem.

Mužstvo sehrálo v přípravě devět utkání, včetně Europaen Trophy. Celkově třikrát vyhrálo a šestkrát prohrálo. Hlavně tři vítězství nad silnými severskými celky jsou velmi cenná a ukazují skutečné možnosti týmu.

Vstup do soutěže nemají Východočeši nějak zvláštní. První vítězství mužstvo vybojovalo teprve v posledním kole, když Pardubičtí dokázali vyhrát na horkém ledě v Plzni těsně 2:1. Na svém kontě mají ještě o jeden bod více, když prohráli na nájezdy v Chomutově 3:4sn.

Díky výluce NHL by měl Pardubice posílit Aleš Hemský, útočník Edmontonu, ale ten se zřejmě ještě v zápas proti Jihočechům na ledě neobjeví. Zato je téměř jistý start obránce Detroitu Jakuba Kindla, který by měl nastoupit s číslem 4 na dresu.


HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC MOUNTFIELD
neděle 23.9.
17:00
ČEZ aréna


Zaostřeno – Jakub Kindl

První hokejové krůčky udělal Kindl v Šumperku, záhy však přešel do Pardubic. Zde vydržel až do roku 2004 a s jedním startem v české extralize odešel do týmu zámořské nižší soutěže OHL Kitchener Rangers. Po třech letech se natrvalo přestěhoval do AHL, na farmu Detroitu Red Wings, Grand Rapid Griffins. Za něj odehrál dvě kompletní sezóny a až v té třetí poprvé nakoukl do kabiny Rudých křídel, konkrétně ve třech zápasech. V další sezóně však již za tým z města motorů odehrál 48 zápasů a poslední sezónu již zcela strávil v týmu Mika Babcocka. Kindlova statistika z NHL ročníku 2011/2012 činí 55 zápasů, 1 gól a 12 asistencí. Do zápasů play-off, z nějž Detroit vypadl hned v prvním kole po sérii s Nashvillem, nezasáhl. Celkově má na svém kontě Kindl 106 zápasů v NHL s bilancí 3+14.

Perličky zápasu

Příznivci HC MOUNTFIEL dobře vědí, že pardubický led není místem, kde by jejich mužstvo bodovalo. Dokonce se dá říci, že se mu v ČEZ aréně vůbec nedaří. Statistiky hovoří jasně, že v tomto tisíciletí zde svedla obě mužstva spolu celkem 25 zápasů a Jihočeši dokázali jen jednou jedinkrát vyhrát za tři body!!! Bylo to 17.11.2009 poměrem 4:2. Dvakrát dokázali vyhrát v prodloužení a čtyřikrát dokázali vyválčit alespoň bod. Je nejvyšší čas trochu tuto krajně nepříznivou bilanci změnit.

Vzájemné zápasy z loňské sezóny

30.9.2011   HC Pardubice – HC MOUNTFIELD   2:1p 
4.11.20122  HC MOUNTFIELD – HC Pardubice   2:5 
20.12.2011  HC Pardubice – HC MOUNTFIELD   5:2 
31.1.2012   HC MOUNTFIELD – HC Pardubice  1:4 

Sestavy z posledního zápasu

HC MOUNTFIELD: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík - Šimánek, Kotalík, Soudek - Dej, Langhammer, L. Květoň - Rousek, Kašpařík, Podlešák - Suja, Knotek, Červený.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička – Sičák, Vašíček, Ďaloga, Kočí, Benák, Kolář – Bartek, Beech, Somík – Šagát, Zohorna, Starý – Brendl, Kousal, Buchtele – Semorád, Nahodil, Cetkovský. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

Nebojí se ani pěstních soubojů

Posila do obrany Jakub Kindl ukázal v zámoří, že je tvrdým hráčem, který si nenechá líbit provokace soupeře. Tentokrát sice prohrál na body s Jamiem Bennem, ale nemá se za co stydět. Soupeři v extralize si budou muset dát pozor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....