Banes Motor České Budějovice
25.08.2012, Michal Heřman

Berlín se v neděli pokusí vyloupit Budvar arénu. Proti jsou hráči Mountfieldu

Č. B u d ě j o v i c e - HC MOUNTFIELD se podruhé během tří dnů představí v rámci European Trophy doma. Po páteční výhře nad Hamburgem přijede v neděli na jih Čech Eisbären Berlín. Zápas začíná v 17:00. Páteční zápas přinesl pro budějovický tým první body a Jihočeši budou chtít uspět i proti druhému německému týmu v Severní divizi. Berlín ale v dosavadních třech zápasech neztratil ani bod a sérii bude chtít prodloužit i v Budvar aréně. Českobudějovičtí fanoušci mají možnost shlédnout další mezinárodní zápas.

Berlín odstartoval ET dvěma výhrami nad českými týmy

Tým Eisbären Berlín jsme již představili v


SAMOSTATNÉM ČLÁNKU

Berlín má v European Trophy odehrány tři zápasy a všechny byly vítězné. Nejprve v domácí O2 World aréně porazil 6:4 HC Plzeň 1929, a poté Kometu Brno 6:1. Třetí zápas odehrál Berlín na ledě rakouského EC Red Bull Salzburg. I v tomto zápase se německý tým dokázal střelecky prosazovat a vyhrál 4:1. Z dosavadních třech zápasů tak má Eisbären střeleckou bilanci 16:6! „To co jsme od Hamburgu viděli v poslední třetině, tak to hraje Berlín celých šedesát minut,“ uvedl trenér Mountfieldu Peter Draisaitl. Naráží tak na velkou sílu Berlínu. Hamburg v poslední třetině hodně zvýšil agresivitu a gólově Motor přehrál 2:1.

Hamburg přilákal 750 diváků. Na Berlín se očekává ještě větší návštěva

HC MOUNTFIELD se podruhé utká s německým týmem a podruhé to bude v Budvar aréně. Na první zápas s Hamburgem přišlo 750 diváků, kteří byli slyšet. Hráči se na své fanoušky budou spoléhat i v neděli, kdy na jihu Čech bude ještě atraktivnější soupeř. „Nějaké informace o Berlínu máme a pravděpodobně půjde o silnější tým než byl Hamburg,“ uvedl střelec dvou pátečních branek Lukáš Květoň. „Hrajeme ale doma a před vlastními diváky chceme uspět.“ Eisbären si také přiveze své příznivce, avizováno je na dvě stě německých fandů.

Trenér zatím neví, kdo se postaví do branky

Brankářská jednička Jakub Kovář má podle trenéra Draisaitla drobné zdravotní problémy s rukou a v pondělí půjde na vyšetření. Otázkou je, kdo ho nahradí. „Z Písku jsme povolali Kantora a je možné, že se do branky postaví on,“ uvedl Peter Draisaitl. „S Hamburgem nás ale v závěru podržel brankář Sáblík.“

Utkání s Berlínem začíná v neděli v 17:00. Vstupné je 100 Kč, majitelé celosezónních permanentek (světle a tmavě modrých) mají vstup na všechna utkání European Trophy zdarma. Dalšími soupeři Jihočechů v European Trophy budou dvakrát Salzburg (doma i venku), Plzeň a Brno.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....