Banes Motor České Budějovice
03.08.2012, Miroslav Mayer

Zájem diváků mě moc těší, říká Peter Draisaitl

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejová pauza skončila a hokejoví fanoušci se konečně dočkali. Tým HC MOUNTFIELD sehrál na domácím ledě první přípravný zápas se silným soupeřem Barys Astana a diváci mohli být spokojeni nejen s výsledkem zápasu, ale hlavně s předvedenou hrou a s herním nasazením obou mužstev. Do domácí branky se poprvé postavila nová posila týmu Lukáš Sáblík a na lavičce odkoučoval svůj první zápas trenér Peter Draisaitl. Oběma mužům premiéra vyšla.

Peter Draisaitl byl na lavičce vidět a aktivně s hráči komunikoval. Na pozápasové hodnocení se dostavil v dobré náladě s úsměvem na rtech a s množstvím poznatků pro další práci s týmem.

Z utkání bych potrhl dvě velmi důležité věci. První bylo to, že tým brzy prohrával o dvě branky. To se může stát i v lize. Líbilo se mi, že tým nepanikařil a hrál dál. Nepovedla se nám druhá třetina, to bylo spíš rychlé bago, kde nebyl nikde nikdo, to se mi nemohlo líbit. Třetí třetina už byla trochu stabilnější a na ledě bylo něco vidět. Hlavně jsem spokojený s přístupem hráčů a jejich reakcí na vývoj zápasu. Jsem rád, že hrajeme přípravné zápasy se silnýni týmy, člověk tam alespoň vidí chyby, které hráči dělají a ví, na čem má zapracovat. Zatím jsme ještě vůbec netrénovali speciální formace na přesilovky a oslabení a ještě plno dalších věcí, takže to zatím nemohu hodnotit.

Soupeř byl často vylučován, ale nebylo tam nic zas tak hrozného, na co bychom si museli stěžovat. I my tady něco musíme vydržet.

Na soupeři bylo vidět, že je na ledě o dva týdny déle než my. V našem kádru chybí hráči, kteří do týmu patří a šanci dostali mladí. S výkonem mladých hráčů jsme spokojeni. Na nich jsou ještě vidět chyby. Jsou mladí, ještě mají daleko do kompletního hokejisty. Od toho jsme tady my trenéři, abychom na tom zapracovali.

Dneska byla fantastická atmosféra v hledišti. Když hlasatel ohlásil skoro dva tisíce diváků, tak jsem nevěřil a musel jsem se vyklonit, abych to viděl. Dnes jsme měli atraktivního soupeře a navíc moc zápasů v přípravě doma neodehrajeme a tak diváci přišli. Moc mě to těší!

Zápas se musel divákům líbit, směje se Lukáš Sáblík

Hned začátek vašeho prvního zápasu v novém dresu pro vás nebyl moc příznivý.
Takhle jsem si start do prvního zápasu rozhodně nepředstavoval. Hned po čtyřech minutách jsme prohrávali 0:2 a já jsem si ani nesáhl na puk. Byla to pro mě dost nepříjemná situace, ale podařilo se nám z toho dostat a nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce.

Po dvou inkasovaných brankách se mužstvo přece jen chytlo a v první třetině zápas ještě dokonce otočilo.
Zápas se dnes musel líbit. Kromě dvou inkasovaných branek jsme v první třetině měli jasně navrch. Druhá třetina byla vyrovnaná a ve třetí části měl soupeř opticky více ze hry, ale my jsme zaslouženě zápas v závěru zremizovali.

Nakonec se jela trestná střílení, která určila vítěze. Už jste si stačil v tréninku potrénovat i tuto herní činnost?
Ještě jsem nájezdy letos v tréninku nezkoušel. Měl jsem štěstí, že mě třikrát trefili.

V zápase jste se rozhodně nenudil, soupeř vás nenechal odpočívat a často zkoušel vaši pozornost. Jak se vám po letní přestávce chytalo?
V první třetině jsem moc práce neměl. Dostal jsem dva góly a na puk jsem si nesáhl. Ve druhé třetině jsem si dost zachytal a ve třetí části to bylo lepší, protože už jsem se do toho dostal. Já jsem vlastně nastoupil do utkání skoro po půl roce. Poslední zápas jsem chytal na Slovensku někdy v lednu a od té doby nic.

To už jste se musel do branky hodně těšit?
Už mi chyběla taková ta brankářská zkušenost a rutina. Teď jsme týden na ledě a doufám, že se to bude zlepšovat. Věřím, že tady nebudu stagnovat a že můj výkon půjde ještě nahoru. Ještě na tom zapracuji.

Máte dopředu dané zápasy, ve kterých budete chytat, nebo to zatím není určeno?
Zatím to dané není, ale bylo jasné, že Kuba Kovář bude ještě odpočívat, protože jeho sezóna byla dlouhá a zaslouží si trochu odpočinout. Teď jsem věděl dva dny před zápasem, že budu chytat já, ale brankářů je tu dost a budeme se určitě střídat.

Loňskou sezónu jste označil za nepovedenou. Co si slibujete od letošní?
Věřím, že bude lepší. Nevím, kolik příležitostí dostanu. Jednička týmu je jasně daná. Pokud bude potřeba, tak já budu připravený naskočit a pomoci týmu. Spíš věřím v lepší pohodu. Loni jsem se musel třikrát stěhovat a to bych už nechtěl zažít. Zatím se mi zdá, že tým je tady dobrý a doufám, že se nám bude dařit a že hokej bude bavit nejen nás, ale i diváky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....