Banes Motor České Budějovice
25.07.2012, Gabriela Šubardová

První trénink hokejistů HC MOUNTFIELD na ledě

Č. B u d ě j o v i c e – Po letní přípravě, která byla zaměřena na fyzickou zdatnost hráčů a skládala se hlavně z běhání a posilování, se tým HC MOUNTFIELD ukázal poprvé na ledě. Tréninku se zúčastnilo celé mužstvo v čele s trenérem Peterem Draisaitlem. Čtveřici gólmanů vedl Roman Turek. Tento první trénink hokejistů mohli sledovat diváci přímo z tribuny.

Těsně před čtvrtou hodinou odpolední se postupně zaplňovala tribuna fanoušky HC MOUNTFIELD, kteří se přišli podívat na první trénink. Přišli tak týmu vyjádřit svou podporu a ukázat, jak moc se již těší na novou sezónu. Hokejisté se rozbruslili a trénink mohl začít.

HC MOUNTFIELD v současné době netrápí žádná zranění. Kompletní tým tak na led nastoupil v bílých a červených dresech, díky tomu se rozdělil na dvě poloviny. Začalo se bruslením po celém hřišti a hráči museli reagovat na písknutí změnou směru. Brankáři se mezitím rozcvičovali v brankovišti. Zkoušeli si vykrývání úhlů a hlídání tyček.

Hráči si procvičili různé kombinační situace, kdy mezi sebou jezdili a přihrávali si, a na závěr kombinace vždy vyzkoušeli připravenost gólmanů. Vyjížděli z různých pozic, např. z rohů, ze kterých si přihrávali přes celou ledovou plochu, kde zakončovali střelbou do brankářů. Důležitou součástí střelby byly i dorážky. Brankář musel být neustále ve střehu.

Diváci měli možnost pozorovat sehranost mezi hráči, přesnost přihrávek a rychlost, s jakou puk zpracovávali. A také ocenit zákroky gólmanů a jejich soustředění na střely.

Nedílnou součástí po každé zkoušené akci bylo vybruslení celého hřiště. Fanoušci si tak prohlédli nové tváře v týmu. Nejvíce atraktivní část pro diváky nastala na závěr tréninku, kdy si tým zahrál hokej tři bílí na tři červené hráče. Na písknutí se střídalo. Brankáři se střídali až po delší době.

Na tento trénink se přišlo podívat asi na dvě stovky fanoušků, kteří se s hráči pozdravili a rozloučili potleskem. Tým to oplatil poklepem hokejek o ledovou plochu.

Podívejte se, jak probíhal první letošní trénink na první ledové ploše. Fotogerii naleznete ZDE

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....