Banes Motor České Budějovice
29.06.2012, Michal Špírek

Zástupci HC MOUNTFIELD předávali školákům vysvědčení

Č. B u d ě j o v i c e - V každé škole byl v pátek slavnostní den, žáci za svou celoroční snahu byli odměněni, či někteří možná potrestáni, obdrženým vysvědčením. V ZŠ Grünwaldova ale třídní učitelky získaly k předávání vysvědčení výjimečné pomocníky. Turek, Sailer, Bělohlav, Šimánek, Soudek a trenér Draisaitl se před osmou hlásili v ředitelně, aby se pak vydali do jednotlivých tříd...
Členové realizačního týmu HC MOUNTFIELD Roman Turek a Petr Sailer, trenéři Peter Draisaitl a Radek Bělohlav a hráči Jiří Šimánek s Robinem Soudkem v pátek ozdobili svou účastí předávání vysvědčení na Základní škole Grünwaldova. Ředitel školy, bývalý vynikající hokejista Vladimír Caldr, nejprve prostřednictvím rozhlasu ukončil školní rok, rozloučil se s žáky a závěrem představil několika slovy každého ze zástupců HC MOUNTFIELD. Pak už se aktéři vydali rozdávat školákům vysvědčení. Každý měl rozpis svých tříd, kde měl za úkol asistovat třídním učitelkám.

A jak vše probíhalo? Žáci sportovní hokejové třídy 5.C ukázali, že se na návštěvu hokejistů pečlivě chystali. A tak se Petr Sailer dočkal od školáků přání všeho nejlepšího k pátečnímu svátku. Roman Turek měl v další třídě, kde seděli opět i malí hokejisté, od třídní profesorky pečlivě nachystaná vysvědčení a sám volal žáky ke katedře. "Ááá, stará známá tvář," komentoval bývalý gólman situaci, kdy si pro vysvědčení přicházel malý Jaroslav Pouzar. Turek nezapomněl popřát žákům hezké prázdniny a měl své třídy brzy hotové.

Rychle měl rozdáno i Jiří Šimánek a mohl tak zavzpomínat na své školní dny. Co se mu vybaví, když se řekne vysvědčení? "Že už je konečně konec, přichází léto a budou prázdniny," usmíval se českobudějovický útočník. "Na základce to bylo vždycky dobré, tam mi to i šlo. Míval jsem většinou samý nebo jednu dvojku, učení jsem nijak řešit nemusel. Na střední už to bylo horší, přišel do toho hokej a na učení tolik času nezbývalo. Bylo více nových předmětů a musel jsem trochu zabrat." Samotnou akci, kterou společnými silami přichystala ZŠ Grünwaldova a HC MOUNTFIELD, si pochvaloval. "Pro děti to bylo zpestření, že vysvědčení místo místního učitele předá někdo, koho třeba znají, školáci z Grünwaldovky se na nás občas chodí podívat." A nevzalo mu náladu vstávání a nástup na osmou hodinu do školy? "Já vezl holku do školky, byla smutná, dneska tam šla naposledy, v září jde do školy, takže nás vysvědčení už také brzy čeká." Nabízí se tedy otázka, zda bude Jiří Šimánek hlídat, co dcera domů přinese za známky. "Hlavní je, aby jí to bavilo," přemýšlel z role otce.

Někteří zástupci HC MOUNTFIELD ovšem předávání listin tak hopem nebrali. "Hoši, asi máte problém, Bělohlava to začalo bavit," hlásil na čekající na chodbě Vladimír Caldr. A nejdéle se postrádal trenér. "Ten se v tom našel. Sedí za katedrou a káže," smál se ředitel školy.

Když uběhla školní hodina, školáci se rozutekli s vidinou dvouměsíčních prázdnin. Přítomnost hokejistů z HC MOUNTFIELD ale přeci jen přinutila pár žáků zůstat ve škole o trochu déle. "Nevíte, kde jsou hokejisti?," ptala se trojice školáků s připravenými propiskami a papíry. Na odpověď, že v ředitelně, se sice kluci moc netvářili, možná s vědomím, že posledně v ředitelně dostali podpis do žákovské knížky k poznámce, ale nakonec statečně vyrazili. A slavili úspěch, podpisy si odnesli.

FOTOGALERIE Z PŘEDÁVÁNÍ VYSVĚDČENÍ ZDE!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....