Banes Motor České Budějovice
27.06.2012, Miroslav Mayer

Nábor hokejových nadějí přinese množství novinek

Č. B u d ě j o v i c e - Venku panuje teplé letní počasí, děti se těší na prázdniny a fanoušci hokeje mají volno a před sebou vrchol fotbalového Eura a blížící se Olympijské hry v Londýně. Letní suchá příprava pomalu končí a na hráče čeká zasloužený odpočinek. V této době se ovšem již intenzivně pracuje na přípravě náboru nových hokejových nadějí do přípravky HC České Budějovice. Letošní nábor se bude týkat hlavně ročníku narození 2007 a nově jsou zvána i děvčata.

Letos se nábor mladých adeptů hokejového umění bude opět konat v tradiční čas a to začátkem září. Přesné datum pro zájemce je 10. září v pondělí od 17.00 na druhé ledové ploše. Nábor hokejového mládí má na starosti manažer mládeže Aleš Krátoška a Mgr. Kamila Hansová, která vede přípravku již několik let a využívá svých zkušeností a vysoké odbornosti. Přesto letos nastala v Českých Budějovicích nová situace.

„Další příležitostí pro mladé hráče a jejich rodiče bude nový klub Lev, který vybudoval pan Pouzar. My samozřejmě na tuto skutečnost budeme reagovat a snažit se získat si nové mladé hráče zlepšením nabídky. Již teď můžeme nabídnout kvalitní trenérské zázemí, které představuje hlavně paní Hansová a pan Chaloupka. Navíc připravujeme několik novinek. Většina z nich bude postupně představena s časovým předstihem během měsíce července a srpna. Zatím mohu prozradit, že noví členové HC České Budějovice dostanou od nás hokejovou výstroj (set) zdarma. Balíček se skládá z rukavic, vesty, holení, kalhot, náloketníků a hokejové brašny. Vše je úplně nové a prodejní cena tohoto setu je dva tisíce dvě stě korun. Chceme dál pracovat na tom, aby děti u nás našli zábavu a radost z hokeje,“ říká manažer mládeže Aleš Krátoška.


Základy bruslení nových zájemců o hokej se kluci, a nově od září i děvčata, učí od nejpovolanějšího člověka v Českých Budějovicích. Mgr. Kamila Hansová se metodikou bruslení zabývá již dlouhá léta a velmi se zajímá i o nové trendy, které pomáhají ve zlepšení techniky bruslení. O tom, že svoji práci dělá velice dobře svědčí i to, že v těchto věcech radí a pomáhá i hráčům HC MONTFIELD, kteří mají zájem zlepšit svoje bruslení, které je pro hokej klíčové. “Letošní nábor se bude týkat hlavně ročníku narození 2007. Přijít samozřejmě mohou i mladší a starší děti. My jsme již v letošní sezóně vyzkoušeli pár novinek, hlavně při suché přípravě a myslím, že se to setkalo s úspěchem. Jsem zvědavá hlavně na zájem ze strany děvčat, která dosud neměla možnost hrát v Českých Budějovicích hokej. Loňský nábor byl úspěšný a věříme, že se povede i ten letošní.“

Bližší informace o náboru hokejových nadějí čekejte v průběhu prázdnin.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....