Banes Motor České Budějovice
20.06.2012, Radek Papáček

Blog Petra Sailera: Ladím požadavky trenérů

Č. B u d ě j o v i c e – Extraligový HC MOUNTFIELD se nyní připravuje na příští sezonu na soustředění ve Frymburku. Azylem českobudějovickým hokejistům je špičkový Wellness Hotel. „Trenéři si před soustředěním řekli své představy a já jsem od toho, abych ladil jejich požadavky,“ říká Petr Sailer, asistent sportovního manažera. Ten absolvuje své první soustředění v jiné roli, než jako aktivní hráč.

„Základem bylo samozřejmě celé soustředění naplánovat. Nechtěli jsme nic podcenit, protože soustředění je prostě vrchol celé letní přípravy. Do Frymburku jsem tak nejdříve vyrazil sám, poté rovněž s trenéry. Společně jsme si prohlédli všechny podmínky a zámezí, dále projeli cyklistické trasy. Pro jeden trénink máme třeba připravené i tři varianty cest, abychom se mohli přizpůsobit aktuálním podmínkám.

V neděli při příjezdu nás sice uvítalo sluníčko. Ve Wellness Hotelu jsou naprosto špičkové podmínky, takže v ničem problém není, co se týče ubytování a zázemí na hotelu. Navíc rovněž už dopředu jsme měli vyřešenou i stravu. Hráči jsou totiž nyní v nejtěžším týdnu letní přípravy a tomu musí odpovídat také jídelníček.

Na místě jsme poté vyřizovali například povolení od CHKO, aby mohli na všech cestách s týmem být dvě doprovodná vozidla. Potěšilo nás, že vše proběhlo bez problému. Bezvadnou pohostinnost nám nabízí i místní základní škola, kdy využíváme její tělocvičnu.

Vedle cyklistických etap jsou tréninky zaměřeny na nabrání hrubé síly, rychlosti, obratnosti a nechybí hry. Posilovnu si vzal na starosti hlavní trenér Peter Draisaitl. Spoustu práce mají také maséři Pavel Vlašic s Petrem Cirklem, kteří jsou hráčům k dispozici pro regeneraci. Ta je moc důležitá.

Na soustředění nás je celkem 34 lidí. Od všech hráčů přes nové trenéry až k masérům a je proto důležité, abychom se všichni dobře poznali. Ve čtvrtek na večer tak pro hráče chystáme i malé překvapení, kdy zažijí trochu zábavy. Přes den je čeká absolutní vrchol, náročný výstup na Svatý Tomáš, a tak poté alespoň budou mít malou odměnu. V pátek po snídani se pak přesuneme zpět do Českých Budějovic.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....